Miniporgandid parmesaniga

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • Härmavilja Miniporgandid
  • Sealiha
  • Riis
  • Parmesan
  • Sool
  • Pipar
  • Oliivõli

Valmistamisõpetus

  1. Pane riis keema 15 minutiks.
  2. Vala Härmavilja Miniporgandid ahjuplaadile ja riivi peale parmesani.
  3. Tõsta ahjuplaadile ka sealiha.
  4. Maitsesta soola ja pipraga sealiha ja miniporgandid ning vala kergelt peale oliivõli.
  5. Tõsta miniporgandid ja sealiha ahju 180 kraadi juures 15-20 minutiks.
  6. Serveeri miniporgandid ja sealiha koos riisiga.
  7. Soovi korral riivi miniporganditele veel parmesani.

 Miniporgandid parmesaniga

Miniporgandid parmesani ja sealihaga

Kõikide grilliretseptide vahelduseks mõtles meie peakokk Margit välja ka ühe mõnusa koduse retsepti. Peakomponendiks on miniporgandid. Härmaviljal on müügil nüüd armsad miniporgandid, mida saab ahjus või pannil küpsetada. Need teevad toidulaua palju huvitavamaks, kui tavalised hakitud porgandid. Porgandid on üldse väga kasulikud juurviljad. Eriti neile, kes palju arvutiga töötavad ja silmi kurnavad. Porgandites on palju vitamiine ja kasulikke aineid meie kehale ja need on kasulikud nii toorelt, keedetuna kui ka ahjus küpsetatuna.

Miniporgandid parmesaniga on hea kooslus, sest magusad porgandid sobivad hästi kergelt soolaka juustuga. Miniporgandite kõrvale ahjuplaadile pani Margit küpsema ka sealiha steigid. Kui lihaviilud on õhukesed, siis küpsevad nii porgandid kui ka liha 180 kraadi juures 15-20 minutiga. Kindlasti tuleb porganditele valada või pritsida peale oliivõli, muidu on oht minna kõrbema või liiga kuivaks jääda,

Liha võib maitsestada omal soovil, kuid ka miniporgandid parmesaniga võib kergelt maitserohelise või soola ja pipraga üle puistada. Võib lisada ka küüslauku, sibualt või hoopis tšillit. Miniporgandid ja sealiha sobivad hästi valge riisiga. Kaunistamisel ja maitsestamisel võib kasutada ka veidi idamaiseid maitsetaimi, näiteks koriandrit. Kes tahab eriti juustust rooga, siis parmesani võib veel lisaks riivida miniporganditele ja sealihale vahetult enne serveerimist.

Kui te küsite, kust pärineb see kihvt taldrik, mis oleks justkui puidust, siis vastus on Gastrolinkist. Tegemist on tegelikult portselanist taldrikuga, mis on puiduimitatsiooniga. Taldrik on veidi kausjas, et oleks mugav serveerida ka kastmeseid roogi. Sööginõudel on samuti väga suur tähtsus toidu serveerimisel, seega mida põnevam valik, seda huvitavam tundub kohe ka toit.

Rasmus pani kokku ka video, et oleks huvitavam vaadata 🙂

Vaata veel Härmavilja köögiviljadest retsepte!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here