Toorjuustukook maasikatega Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • 18 cm koogivorm
  • 125 g Digestive täistera küpsiseid
  • 75 g toasooja võid
  • 3 spl suhkrut
  • 1,5 spl maisitärklis
  • 450 g toorjuustu
  • 1 muna
  • 60 ml vahukoort
  • 1/4 tl vaniljeekstrakti
  • pool sidrunit
  • Härmavilja maasikaid

Koogikate

  • 1 pakk Härmavilja maasikaid
  • 4 spl suhkrut
  • 1 tl maisitärklist
  • Vett

Valmistamisõpetus

  1. Tõsta 125 g küpsiseid blenderisse ja lisa 75 g toasooja võid ning blenderda segamini nii, et küpsistest oleks järgi ühtlane puru.
  2. Tõsta 450 g toorjuustu kaussi ja vala sinna peale 60 ml vahukoort, 3 spl suhkrut ja lisa 1 muna ning vahusta.
  3. Lisa 1/4 tl vaniljeekstrakti ja pigista poole sidruni mahl segule ja sega.
  4. Lisa 1,5 spl maisitärklist ja sega uuesti.
  5. Lisa vormile küpsetuspaber ja vala sinna sisse küpsiste puru ja suru ühtlaseks koogipõhjaks.
  6. Koogipõhjale vala koogisegu.
  7. Tõsta kook 200 kraadi juures 45 minutiks ahju.
  8. Koogikatte tegemiseks vala Härmavilja maasikad kaussi ning lisa 4 spl suhkrut ja keeda 10 minutit.
  9. Lahusta 1 tl maisitärklist vees ja lisa kuumadele maasikatele.
  10. Kui kook on valmis, lase koogil jahtuda. Hea kui kook saaks külmkapis taheneda terve öö.
  11. Serveerimisel tõsta koogile maasikakate.
  12. NB: Meie tegime koogi 18 cm koogivormi, kui soovid teha suuremasse, siis koguseid arvesta topelt!

Juustukook maasikatega Retseptisahtel

Toorjuustukook maasikatega

Naistepäev on tulekul ja sel puhul mõtlesime meie küpsetada midagi eriti mõnusat ja naiselikku. Teisisõnu – midagi, mida iga New Yorki naine tahaks ja ihaldaks. Samuti otsustasime veidike oma aina kasvavat suveigatsust leevendada ning rändame seega juba otsaga suvesse ning pakume teilegi uue nädala alguse puhul ühe eriti mõnusa ja magusa retsepti – suussulav toorjuustukook maasikatega.

Selline juustukook, nagu meie teda tänapäeval teame, pärineb USA-st New Yorkist 19. sajandi lõpust, kui üks piimafarmer leiutas poolkogemata viisi, kuidas valmistada toorjuustu kreemi. Kolm aastat pärast seda avastust, aastal 1875, sai tema toorjuust pakendatud ja poodidesse saadetud Philadelphia toorjuustu nime all. 1928. aastal ostis juustu Kraft Cheese, kes turustab meile tuntud Philadelphiat tänapäevani.

20. sajandi alguseks pakkus juustukooki iga New Yorki restoran ning tänaseks, nagu me teame, pea iga restoran maailmas.

Kuigi klassikaline New Yorki juustukook ühtegi lisandit – karamelli, moosi vm – ette ei näe, siis nagu eelnevalt kirjutasime, siis meie elame juba suures suve ja naistepäeva ootuses ja tahtsime kangesti ikka maasikad koogile lisada. Ilusad suuri külmutatud maasikaid pakub kõigis suuremates poodides Härmavili. Julgeme neid alati soovitada nii koogi peale kui ka näiteks smuutide sisse.

Tänased toorjuustukoogi pildid räägivad ilmselt ka enda eest – täpselt sellised suured ja mõnusad maasikad Härmavilja pakkide sees ongi. Magusat naistepäeva ja head isu!

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here