Gurmee - Retseptisahtel

Läinud nädalavahetusel toimus suur Retseptisahtli kokakool, kus teiste seas tutvustasime ka Salt’s Up tooteid ja rääkisime, kuidas ning milliste toitude juures gurmeesoola kasutada. Kõige suurem soolasõber meist on teatavasti Heidi, kes raputaks natukene soola lisaks vist pea iga toidu peale – eriti äge, kui see lisaks kõigele gurmee on. Väga hästi sobis gurmeesool hiidkrevettide valmistamisel, millest juba ka mõne päeva pärast meie blogis pikemalt juttu tuleb.

Salt’s Up on aga Eesti firma, kelle eesmärgiks on olla kõige suurem gurmeesoola ekspert. Salt’s Up sõnul tahavad nad klientidele pakkuda sõimalust osa saada maailma eri paigus toodetud sooladest. Nende parneriteks on ettevõtted, kelle tootmine toimib naturaalseid vahendeid kasutades ja minimaalse koguse lisandainetega.

Meile meeldib Salt’s Up esiteks seetõttu, et partnerid, kellega nad koos töötavad on niivõrd eri maailma paigus, et nende gurmee nüansiga soola on juba mitmekesisuse tõttu põnev kasutada. Neil on tõepoolest suur valik – soola saab kasutada maitsestamisel, kaunistamisel ja kindlasti kingitusteks. Pealtnäha tundub, et nad on oma soolade pakendamisele vähemalt sama palju rõhku pannud kui soolade valikule endale. Pakendid on tõesti kaunid ja ägedad, sobivad kingitusteks imehästi.

Salt’s Up enda veebipoes on valik väga lai – vastavalt soovile ja vajadusele saad valida terade suuruse, kuju, päritolumaa jm vahel.  Kokakoolis kasutasime Murray River soolahelbeid. See hõrk sool toob sujuvalt esile iga roa maitsed. Sobib ideaalselt raputamiseks pastale, kalale või ükskõik millisele köögikunsti saavutusele. Kasutasime Black Lava soolahelbeid. Selles paljude tippklassi restoranide lemmiksoolas parandab süsi paljude roogade maitset. Sobib suurepäraselt kala, koorikloomade, liha ja köögiviljadega, nähes erakordne välja ka garneeringu või kokteiliklaasi äärekaunistusena. Veel kasutasime ka klassikalist Flor De Sal valget soola, Piri Piri soola ning Smoked soola, millel on tugev lõkkearoom ja looduslik suitsune maitse.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here