Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Koostisained
- Vilma šokolaadimuffinipulber
- 200 ml vett
- 100 ml õli
- Kalevi Šokolaadi-karamellidražeed
- Kalevi Piparmündimaitseliste piimašokolaadidražee
Kreem
- 140 g toasooja võid
- 250 g tuhksuhkrut
- 2 spl Vilma kakaopulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut või veerand tl vaniljepastat
- Piim
Valmistamisõpetus
- Lisa Vilma šokolaadimuffinipulbrile 200 ml vett ja 100 ml õli ning sega taigen ühtlaseks massiks. Soovikorral võib taignasse lisada marju või šokolaaditükke.
- Seejärel täita muffinivormid kolmveerandi ulatuses taignaga ning küpsetada 180-200 kraadi juures 22-25 minutit.
- Võikreemi tegemiseks sega kokku 140 g toasooja võid, 250 g tuhksuhkrut, 2 spl Vilma kakaopulbrit ja 1 tl vanillisuhkrut või veerand tl vaniljepastat ning vahusta kuni või on kohev.
- Kui võikreem tuleb liiga paks siis lisa natukene piima.
- Võta muffinid ahjust välja ja lase neil jahtuda.
- Tõsta võikreem tordipritsi ja kaunista muffinid võikreemiga.
- Võikreemile tõsta kaunistuseks Kalevi Piparmündimaitseliste piimašokolaadidražeesid ja Kalevi Šokolaadi-karamellidražeesid, et tekiks linnupesake.
Linnupesa-teemalised muffinid
Sel nädalal on kuidagi kõik, mis meie köögis valmib, mingil moel lihavõtete ja munadepühadega seotud. Täna küpsesid meie ahjus muffinid ning ka neile lisasime väikese pühadenüansi. Jagame täna teiega retsepti linnupesa-teemalistest šokolaadimuffinitest.
Muffinid ise valmisid küllaltki lihtsalt. Ägedad värvilised täpilised ja lillelised muffinipaberid saime kodutarvete poest Apelsin. Apelsin on nutika kokkaja lemmikpood, sest seal on kõik kokkamiseks vajalik alati olemas. Apelsinid asuvad Tallinnas Rocca al Mare keskuses, Järve keskuses ja Rakveres Vaala keskuses. Muffinitaigna püüdsime täna teha võimalikult kiirelt ja kasutasime Vilma kokkade retsepti, mis on meie poolt korduvalt ka varem katsetatud ning end täiesti suurepäraselt tõestanud. Muffinitaigna valmistamiseks kasutasime Vilma šokolaadimuffinipulbrit.
Mis aga meie tänased muffinid eriti šokolaadiseks ja mõnusaks tegi, oli võikreem. Margiti käe all valmistasime võikreemi siis suures osas võist, Vilma kakaopulbrist, vaniljepastast ja tuhksuhkrust. Võikreemi muffinitele kandmiseks soovitame kasutada kindlasti tordipritsi. Nii saab kreemi ilusti ja ühtlaselt muffinile kanda ning muffini üldilme jääb ka ilusam.
Kaunistasime muffinid seekord värviliste dražeekommidega. Eesti tuntuim magusameister Kalev on pühadehooajaks välja tulnud ka spetsiaalsete pühademunakujuliste Šokolaadi-karamellidražeede ning Piparmündimaitseliste piimašokolaadidražeedega.
Kuna taignavalmistamisele ei kulu pea et üldse aega ning usume, et võikreemiga saab igaüks Margiti retsepti järgides ka suurema vaevata hakkama, valmivad magusad pühademuffinid tõepoolest kärmelt. Soovitame munakujulised dražeekommid muffinitele kaunistuseks peale panna ja magusad linnupesad, mida perele, sõpradele või töökaaslastele pakkuda, ongi valmis!
Tere, kas kreem seisab ilusti, kui eelmisel õhtul valmis muffinid teha?
Tere Heili,
Kui soovite muffinid eelmisel õhtul valmis teha, siis me ei soovita kreemi peale veel teha. Muffinid võite valmis teha küll ja panna ööseks kilekotti, et need kõvaks ei läheks. Kreemi soovitame peale teha järgmisel päeval natukene ennem kui neid sööma hakkate, sest siis on kreem mõnusalt kohev.