Valmistamisaeg: 1 h
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 1h 15 min
Napoleoni kook
Napoleoni kook ja sarnase traditsioonilise retsepti järgi valmistatud tort on suureks lemmikuks nii noortel kui ka vanadel. Vanemad inimesed mäletavad heldimusega veel aega kümneid aastaid tagasi, kui Napoleoni kook toodi lauale vaid pidupäeval, sest selle valmistamine oli nõnda aeganõudev. Kuna kook aga lihtsalt nõnda maitsev on, on see tänase päevani ka noorema generatsiooni lemmikuna püsinud. Tänapäeval kindlasti mitte enam vaid pidupäeva magustoiduna – saab ju kooki soovi korral kas või kohe poest tooma minna või mõne koostisosa pooleldi valmiskujul valmis osta.
Meie tahaks samuti esivanemate traditsiooni täna jätkata ja õpetada teidki legendaarset Napoleoni kooki kodus peaaegu nullist tegema. Mis oma käte ja suure armastusega tehtud, maitseb ikka kõige magusamalt!
Nagu igat head asja, võib loomulikult ka Napoleoni kooki teha maitse järgi erinevaid retsepte järgides. Meie oleme moodsad ja kiired inimesed – taigna kerkimist ei jaksa tundidekaupa oodata ja otsustasime seega poest ostetud pärmi-lehttaigna kasuks. See säästab kõvasti aega ning sina saad selle asemel keskenduda maailma parima kreemitäidise tegemisele.
Kreemi tegime põhiliselt suhkrust ja vahukoorest. Soovi korral võib sinna lisada hapukat moosi või miks mitte ka näiteks õunapüreed, et lisada koogile marjast või puuviljast maitset.
Järgi retsepti ja küpseta lähedastele imemaitsev traditsiooniline Napoleoni tort! Rõõmsat torditegemist ja head isu!
Napoleoni kook koostisained
- 1 pakk pärmi-lehttainast
- 6 spl puudersuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 200 g võid
- 200 ml vahukoort
- Tuhksuhkur
Valmistamisõpetus Napoleoni kook
- Lõika pärmi-lehttainast neli ühtlast ruutu ja rulli need õhukeseks.
- Küpseta need 180 kraadi juures kuldpruuniks umbes 15 minutit.
- Lase jahtuda ja valmista kreem.
- Lisa kreemi tegemiseks 6 spl puudersuhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 200 g toasooja võid ja vahusta.
- Vahusta eraldi 200 ml vahukoort hästi kõvaks vahuks ja sega see ettevaatlikult võikreemiga.
- Määri kreem 3 kihi vahele. Soovi korral võib ka õuna püreed lisada või haput moosi.
- Kõige viimasele kreemi kihile puista neljandast taina kihist tulnud puru ja raputa tuhksuhkruga üle.
Märkmed
Serveeri kohe, sest siis on Napoleoni kook mõnus krõmpsuv.
Vaata ka meie teisi magustoidu retsepte siit!
Hmmm. Arvasin, et selle koogi tegemine on midagi ülikeerulist, kuid selgub, et mitte. Ilmselt proovin ka selle ära. Siiski, ma ei saa aru miks on võid ja vahukoort vaja kokku segada. Vahukoort saab ju vahustada nii palju, et see ise võikreemiks kätte ära läheb.
Võib ka ainult vahukoorest teha, vahukoore ja või segu on lihtsalt veidi õhulisem ja kergem ning veidike on segus ka kaloreid vähem kui pelgalt võikreemis. Samas kui meeldib vahukoorest ise võikreem teha on ka selles veidike vähem kaloreid, kuid samas ka vähem õhuline. Katseta julgelt ja anna meile teada, millise kreemi tegid ja kuidas maitses. Saada palun ka pilt kui võimalik.
Tere!
Kui suurt pärmi-lehttaingna pakki on mõeldud, kas 500g või 1kg?
Meie kasutasime 500g-st pakki!
Kas see või peaks olema sulanud?
Segasin toasooja võikreemi (nagu retseptis) ja vahukoore, aga tulemuseks oli võiste tükkidega ja liiga või maiseline kook 🙁
Pehmet kreemi küll ei tekkinud :/
Kas ajasin vahukoore liiga paksuks?
Või peaks olema toasoe ning võikreem ja vahukoor tuleks eraldi vahustada ja siis kokku segada. Nii ei tohiks kreem tükki jääda ja tuleb ilus pehme.
Õigem on või- ja keedukreem. Rohke vaniljega keedukreemile segatakse hulka vahustatud kvaliteetne koorevõi.
[…] Retsept: Napoleoni kook […]