Taimne leivakate võiubadest
Koostisained
- 1 purk Loodusväe võiube
- Peotäis päikesekuivatatud tomateid
- 4 kirsstomatit
- 1 küüslauguküüs
- ½ sidrunit
- Peotäis basiilikut
- Himaalaja soola ja musta pipart
Valmistamisõpetus
- Loputa konserveeritud oad külma jooksva vee all üle.
- Haki päikesekuivatatud tomatid ja küüslauk. Pane kõik koostisosad köögikombaini või kasuta saumikserit, pressi juurde sidrunimahl ning hakitud basiilik.
- Blenderda kreemjaks, lisa maitseained ning vajadusel veidi vett või õli. Määri pasteet seemneleibadele ning kaunista näiteks idude, tomati ja basiilikulehtedega. Kui tahad lihtsama vaevaga läbi saada, serveeri oapasteeti riisivahvlilt.
Taimne leivakate punastest aedubadest
Koostisained
- 1 purk Loodusväe punaseid aedube
- ½ puhastatud paprikat
- 1 küüslauguküüs
- ½ värskelt pressitud sidruni mahla
- Peotäis peterselli
- Extra virgin oliiviõli
- Himaalaja soola ja musta pipart
Valmistamisõpetus
- Kurna ja loputa jooksva vee all aedoad ning pane köögikombaini.
- Haki juurde paprika, küüslauk ja petersell ning lisa maitseained ja sidruni mahl.
- Töötle köögikombainis või saumikseriga, kuni saad tulemuseks ühtlase massi. Määri pasteet seemneleibadele ja kaunista hakitud maitserohelise ja tomati ning kurgiviiluga.
Retsept: toitumisnõustaja Katariina Maidla
Foto: Fotoraat