õunakompott

Kokku kuluv aeg: 25 min

Üks mõnus ja kerge sügis-talvine õunakompott – paradiisiõunad selges marinaadis.

Õunad jäävad mõnusalt krõmpsud ning on parasjagu just nii suured, et mahuvad ühe ampsuga suhu. Need on ideaalsed sellisesse aega, kus sügis läheb üle talveks. Ilm on ju meil ikka üsna vesine ja lumevaba, seega on see magustoit täpselt nagu kirss tordil.

Paradiisiõunad sai valitud seetõttu, et nägime neid ükskord Selveris ja need nägid välja nii isuäratavad, et pidime need  fotode jaoks ostma. Saime neist üliägedad aksessuaarid laua katmise,Bellini kokteil Eesti maitsetega ja vahuveiniste pirnide fotodel. Muidugi ei saanud Margit neid armsaid õunakesi raisku lasta ja tegi sellest ühe imemaitsva kompoti.

Kusjuures, kui sa neid õunu mõnest Selveri kauplusest ei leia nagu meie, siis saab neid osta ka e-Selverist. See on täiesti uus ning põnev teenus, millest lähemalt saad lugeda siit.

Seda õunakompotti võib süüa niisama, lisada vahukoort või kohupiima. Hea on see igat moodi.

Koostisained

  • 350 g paradiisiõunu
  • sama palju vett kui on õunu
  • 2-3 nelki
  • veidi kaneelikoort
  • 100 g suhkrut
  • vaniljekaun
  • 1-2 spl äädikat

Valmistamisõpetus

  1. Keeda valmis marinaad: äädikas, 2-3 nelki, veidi kaneelikoort, 100 g suhkrut ja kuum vesi.
  2. Sega marinaad ja lase keema.
  3. Lisa sisse õunad ja keeda minuti-kaks. Korja keetmisel tekkiv vaht pealt ära ja kui marinaad on keema tõusnud, keera küte maha.
  4. Lase veidi jahtuda.
  5. Pane kuumutatud purki vaniljekaun, lisa kompott ning lase täiesti ära jahtuda.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here