Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Skumbria, mõne jaoks ehk rohkem tuntud makrelli nimetuse järgi, on justkui loodud salatite sisse. Tegu on Atlandi ookeani ühe tähtsaima püügikalaga, kelle liha on mõnusalt rasvane ning seetõttu armastatakse seda just kergemate toitude lisana kasutada.
Ka meil tekkis täna tõsine rammusama kala isu ning otsustasime valmistada skumbriaga ühe korraliku ja toitva pastasalati. Skumbria on pärit maaletooja M.V.Wooli kauplusest Mati Kalapoest, mis lisaks skumbriale müüb veel mitmeid teisigi kuumsuitsutatud kalu nagu lõhe, forell, siig, tursk jpt. Kuumsuitsutatud kalade puhul peab M.V.Wool oluliseks toote hõrku maitset, kuldset värvust ja õrna pehmet konsistentsi.
Salati valmistamine on lihtne ja kiire. Kala on meie eest Mati Kalapoe poolt valmis suitsutatud ning meil jäi üle vaid see tükeldada ning samal ajal pasta keema panna. Keetsime pasta al dente astmeni ehk mitte päris pehmeks. Pasta ja rammusa kala vahel tekib nii mõnus kooslus, sest pasta võtab skumbria maitse ja rasvasuse endasse.
Lisasime salatile punast sibulat, majoneesi ning hapukoort ning maitsestasime soola, pipra ja tilliga. Kes soovib, võib salatile lisada ka hakitud peterselli.
Koostisained
- 200-300 g pastat
- 1 terve kuumsuitsu skumbria
- Pool laimi või sidruni mahla
- 1 keskmine punane sibul
- 100 ml hapukoort
- 100 ml majoneesi
- Sool
- Pipar
- Till
- Petersell
Valmistamisõpetus
- Keeda 200-300 g pastat.
- Puhasta 1 terve kuumsuitsu skumbria ja tükelda väikesteks tükkideks.
- Haki 1 keskmine punane sibul.
- Sega 100 ml hapukoort, 100 ml majoneesi ja pigista pool laimi- või sidrunimahla.
- Maitsesta kaste soola, pipra, tilli ja peterselliga.
- Kui pasta on keedetud sega hakitud sibula ja kastmega.
Vaata veel kala retsepte siit!