Mannavaht Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Täna soovitame imemaitsvat retsepti, mis sobib eelkõige neile, kes otsivad vaheldust tavapärasele hommikupudrule, millel pahatihti kipub valmima ajapuuduse tõttu nii, et tal õiget nägu ega tegu pole. Arutasime ka omavahel ning selgus, et nii mõnigi Retseptisahtli seltskonnast on hommikuse pudru hoopis müsli või helveste vastu just ajanappuse tõttu vahetanud.

Enne lõplikult klassikaga hüvasti jätmist soovitame teile täna eriti maitsvat ja suvist riisimanna vahtu marjadega! Kuna korralik tehnoloogia võimaldab ka marju tänapäeval väga edukalt läbi talve säilitada, maitseb selline putru meenutav mannavaht nagu tõeline suvehommikune maius värskete aedmarjadega!

Tervislikku riisimannat saab söögivalmistamisel kasutada samamoodi nagu tavalist mannat ning igatahes on ta tervislikuks alternatiiviks magustoitudele ja pudrudele.

Keetsime kõigepealt marjad mõnusaks moosiks ning lisasime seejärel riisimanna ning valmistasime sellest pudru. Kui riisimanna oli paisunud ja jahtunud, siis mikserdasime ta vahuks.

Lõpptulemus ei jää päris selline, nagu klassikalise retsepti järgi tehtud mannavaht, vaid veidi tihkem ja sarnasem pudrule. Lisatud marjad teevad vahu aga mõnusalt värskeks ja suviseks.

Soovitame serveerida riisimannavahtu piimaga!

Mannavaht Retseptisahtel

Koostisained

  • 150-200 g külmutatud mustsõstraid või teisi marju
  • 4-6 spl tumedat rafineerimata suhkrut
  • 400 ml vett
  • näpuotsatäis soola
  • 200 ml riisimannat

Valmistamisõpetus

  1. Keeda marjad magusaks mahlaks ja võta kuumus vähemaks.
  2. Pidevalt segades lisa riisimanna ja sega kogu aeg kuni riisimanna on paisunud ja lase jahtuda.
  3. Jahtunud segu mikserda vahuks.
  4. Serveeri piimaga.

Vaata veel magustoidu retsepte siit!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here