Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Mõtlesime seekord valmistada midagi tõeliselt lihtsat aga maitsepõnevat, mida oleks jooksurohkes igapäevaelus lihtne ja kiire valmistada.
Harilikud pasteedisaiad ja –leivad on paljude menüüdes tihedad külalised, aga kui mingil põhjusel oled sellest maitsvast lõbust senini ilma jäänud, ole pigem valmis uut lemmikut avastama.
Igal juhul – selleks retseptiks kasutame meie enda kodusküpsetatud pärmitaignast saia ja määrime sellele meie lemmikut, Nõo pardimaksapasteeti, mis oli proovitutest kõige rikkalikuma maitse ja määritavusega, millele lisame omakorda mõnusat mustsõstra-maasikamoosi, mahlaseid graanatõunaseemneid, ja aromaatse tüümianivõrse, et anda võikule elavamad värvi- ja maitsenüansid.
Mitte ainult ei paku kodune mustsõstra-maasikamoos rikkalikule pasteedile meeldivalt hapukat kontrasti, vaid see lisab saiale palju huvitavama, keerukama maitseprofiili, mis muudab ühe lihtsa sammuga hariliku võileiva uudseks toidukogemuseks. Rääkimata muidugi kauni värvipaleti esteetilisest võlust, mis paneb lihtsalt suu vett jooksma.
Kuidas ise pärmitaigent ja saia teha, selle jaoks saad nippe siit.
Nüüd lidu süüa tegema!
Koostisained
- Päts pärmitaignast saia (või niisama röstsaia)
- Nõo Pardimaksapasteet
- Mustsõstra-maasikamoos
- Granaatõun
- Värske tüümian
Mustasõstra-maasikamoos
- Aseta u. 300g mustsõstra-maasikasegu ja 100g suhkrut väiksemasse kastrulisse ja keeda ligikaudu 5 minutit, iga natukese aja tagant segades. Kui algne suhkru-marjasegu tundub kuivavõitu, lisa vajalik kogus vett. Kui moos on meeldiva konsistentsiga, lase sel jahtuda.
Pasteedivõileib
- Lõika saiast mõnusalt paks viil ja määri sellele julges koguses pardimaksapasteeti.
- Lisa saiale õhem kiht eelnevalt valmistatud moosi.
- Serveerides lisa garneeringuks ja põnevaks maitsenüansiks väike tüümianivõrse ja mõned granaatõunaseemned.
Milline on sinu lemmik võiku retsept?