Jõulukook

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Meie kokakoolis õpetas Eesti parima pagari saates finalistide hulka saanud Kristiina Lauri enda pere jõulukoogi retsepti.

Koostisained

  • 150 g jahu
  • 50 g kakaod
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 120 g valget suhkrut
  • 90 g fariinsuhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 3-4 tl kaneeli
  • 1 muna
  • 120 g keefirit
  • 50 g õli
  • 150 g keedukohvi (kuuma)
  • 70-100 g mandlilaaste
  • Kaunistuseks (piparkoogi)glasuuri

Valmistamisõpetus

  1. Lülita ahi 175 C peale.
  2. Sega omavahel kuivained (jahu, kakao, küpsetuspulber, suhkrut, sool ja kaneel).
  3. Löö sisse 1 muna ja sega.
  4. Vala juurde keefir ning õli ja sega hoolikalt.
  5. Viimasena lisa kohvi, sega ning seejärel käsimiksriga vahusta kuni saad ühtlase segu.
  6. Kui segu ilus, siis lisa mandlilaastud ning sega õrnalt.
  7. Vooderda koogivorm ning määri õli/võiga põhi ja servad. Küpseta 175 C ahjus umbes 35-45 minutit – 20 cm vorm ja 18 cm puhul 40-45 minutit.
  8. Eemalda kook vormist ning lase jahtuda. Seejärel määri peale valge piparkoogiglasuur. Soovi korral riivi peale šokolaadi.

Jõulukook

Piparkoogiglasuuriga jõulukook

Novembri Retseptisahtli kokakoolis käis meil külas Eesti Parim Pagar 2018 finalist Kristiina Lauri, kes õpetas ja näitas meile ette, kuidas valmib üks maitsev jõulukook. Tegu on tegelikult tema perekonna retseptiga ning tavaliselt valmistab seda kooki tema ema. Ühe teeb perele ning teise teeb Kristiina vennale Stanislav Štõkovile, kes kuulutati ”Eesti parim pagar 2018” konkursi võitjaks. Ning nii igal aastal.

Jõulukook

Võime öelda, et selline jõulukook maitses väga hästi ning kaunistamiseks mõeldud granaatõunaseemned sobisid koogi peale suurepäraselt. Kui see lauale tõsta, siis kohe kaugelt saab juba aru, et sööjaid ootab just jõulukook. Kõik jõuluvärvid on koogil esindatud ning kenasti harmoonias. Glasuuril oli mõnus piparkoogi maitse, mis muutis ka koogi veel mahlasemaks. Kes soovib, see võib koogile ka šokolaadi peale riivida.

Jõulukook

Selline jõulukook sobib väga hästi nautimiseks koos kuuma kakao või kohviga. Tehke järgi ning veendute selles ise. Perekonna retseptid tuleb ikka ka ise järele proovida.

Jõulukook

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here