Pirnid on head kompoti tegemiseks ning seda teavad ju kõik, aga kas ka imehäid vahuveiniseid pirne? Kompott sisaldab küll vahuveini, kuid seda on piisavalt vähesel määral, et ka lapsed mõnusaid pirne maitsta saaks. Soovitame vahuveiniseid pirne süüa magustoiduks koos kohupiima või vahukoorega. Tõeliselt suurepärane maiustus!
Vahuveinised pirnid
Koostisained
- Väikeseid või keskmise suurusega pirne
- 1 kilo kohta 100 g suhkrut
- 1 sidrun
- 1 vaniljekaun
- kaneelikoor
- 200-250 ml vahuveini
Valmistamisõpetus
- Pese terved pirnid ja aseta potti.
- Lisa potti vett nii palju, et pirn oleksid kaetud.
- Lisa suhkrut u 100 g kilo kohta.
- Koori 1 sidrun nii, et valget osa ei jääks koore külge. Pressi sidrunist mahl välja ja lisa vette koos 1 vaniljekaunaga. Lisa juurde veidi kaneelikoort ja lase keema.
- Keeda u 5 minutit ja keera kuumus vaiksemaks. Kui pirn on poolpehme, keera kuumus maha ja lase veidi jahtuda.
- Siis lisa umbes 1 klaas vahuveini (200-250ml), vala kuumutatud purkidesse, kaaneta ja lase aeglaselt jahtuda.