Pitsapirukad

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained

  • Härmavilja Minifrikadellid
  • Härmavilja Kodune pärmi-lehttaigen
  • Mozzarella
  • Ürdiõli
  • Kirsstomatid
  • Basiilik
  • Pipart
  • Soola
  • Natukene jahu

Valmistamisõpetus

  1. Raputa lõikelauale natukene jahu ja tõsta Härmavilja Kodune pärmi-lehttaigen lõikelauale.
  2. Lõika noaga taignast parajad tükid ja rulli need õrnalt taignarulliga üle.
  3. Tõsta taignatükile Härmavilja Minifrikadellid.
  4. Lõika mozzarellast parajad tükid ja lõika kirsstomatid pooleks.
  5. Aseta mozzarella ja tomatid minifrikadellide vahele.
  6. Lisa basiilikut ja tilguta peale ürdiõli.
  7. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pirukad ahjuplaadile.
  8. Tõsta pitsapirukad ahju 180 kraadi juures 15 minutiks.

Pitsapirukad

Pitsapirukad

Nagu teate, siis meile meeldib valmistada igasuguseid pirukaid ja oleme ennegi proovinud erinevaid pitsasid küpsetada, ühesõnaga küpsetamisega eksperimenteerimine meile meeldib. Margit otsustas meile õpetada pitsapirukaid, mida ta pakub tihti ootamatutele külalistele. Pitsapirukad võib teha nii suured või väiksed kui ise soovid, vastavalt siis sellele, kui näljane sina või külalised olete 🙂

Margit otsustas seekord pirukad teha veidi suuremad, et need ei oleks lihtsalt suupisted, vaid pigem toitvamad ampsud. Eriti huvitav on see, et pirukate põhikomponendiks on Härmavilja Minifrikadellid. Meie poleks küll kunagi selle peale tulnud, et frikadelle piruka peale panna, aga olime positiivselt üllatunud, kuna frikadellid sobisid pirukale ideaalselt. Seega Margitilt jällegi üks lihtne nipp õpitud.

Pitsapirukad

Selliste kergemate küpsetiste tegemisel on Margiti lemmikuks Härmavilja Kodune pärmi-lehttaigen, sest pärmi-lehttaigen küpseb kihilisemaks ja õhulisemaks ning sobib väga hästi just pirukate ja salatikorvikeste tegemiseks. Lehttaigen sobib pigem kookide tegemiseks.

Vaata ka teisi Härmavilja retsepte!

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here