Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 60 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 20 min
Koostisained
- 400 g porgandit
- 120 g pähkleid
- 175 g pruuni suhkrut
- 225 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 2 tl kaneeli
- 120 ml toiduõli
- 70 g Kreeka jogurtit
- 2 muna
- 100 ml vahukoort
- 200 g karamelli toorjuustu
- Näpuotsaga soola
Valmistamisõpetus
- Eelsoojenda ahi 160 kraadini.
- Purusta porgandid koos pähklitega.
- Lisa jahu, sooda, küpsetuspulber, suhkur ja kaneel.
- Seejärel toiduõli, munad, Kreeka jogurt ning sega kuni kõik on segunenud.
- Määri vorm õli või võiga.
- Vala 22 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 160 kraadises ahjus 50-60 minutit.
- Lase koogil jahtuda ja tee peale kreem.
- Vahusta 100 ml vahukoort 1 tl suhkruga ja lisa ettevaatlikult karamelli toorjuust ja näpuotsaga soola.
- Tõsta kreem tordipritsi ja kaunista kook.
- Raputa peale pähkleid.
Porgandikook soola-karamelli kreemiga
Kohe alguses ütleme ära, et porgandikook on meie fotograafi kõige lemmikum kook. Teistele Retseptisahtli meeskonna liikmetele meeldib see samuti väga. Porgandikook on täpselt selline magustoit, mis toob inimesed kokku. Kui sõpradele ütlesime, et täna toon teile porgandikooki, siis olid kõik kohe elevil.
Porgandikook tuleb välja siis, kui sul on olemas õige vorm, kus seda küpsetada. Ideaalselt võiks vorm olla selline sügavam, et kook näeks hiljem selline kõrgem ja suursugusem välja, mida see ka ju tegelikult on.
Meie valisime Apelsini poest välja keeksivormi, mis vastas täielikult meie nõudmistele. Tegu on 3-liitrise keeksivormiga, millel on mittenakkuv ja reljeefne pind. Kasuks tuli ka see, et see sobib absoluutselt kõikide ahjutüüpidega.
Eks porgandikook näebki välja nagu keeks, kuid me mõtlesime peale teha veel ka mõnusalt kreemise katte. Tulemus nägi välja nagu hiigelsuur cupcake. Katmiseks tegime soola-karemelli kreemi. Kes kunagi on maitsenud soola-karamelli jäätist, siis ta teab, et see maitseb lihtsalt oivaliselt. Kindlasti porgandikook soola-karamelli kreemiga saab teie suureks lemmikuks.
Porgandikook tuli meil välja suurepäraselt. Vormist tuli välja suurepäraselt ning maistes ka suurepäraselt. Suurepärane tulemus. Fotograaf sõi loomulikult enamuse ära ning oleks osa veel koju kaasa võtnud, kuid ma ikka keelasin teda ja ütlesin, et ka teised tahavad maitsta. Järgmine kord teame, et teeme ühe koogi teistele ja teise talle. Nii saavad kõik kohe mitu tükki võtta.
Porgandikook on ka väga hea kingitus, sest sellega tuleb natuke vaeva näha ning meie silmad pole veel näinud inimest, kellele see ei meeldiks. Kui te teate, siis andke meile teada. Tahaks ka päris oma silmaga sellist tegelast näha 🙂