Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Koostisained
- Kohafilee
- 1-2 spl oliivõli
- Sool
- Pipar
- 1-2 spl võid
- 1-2 tl nisujahu
- 50 ml valget veini
- 50 ml kohvikoort või vahukoort
- Riis
- Köögiviljad
Valmistamisõpetus
- Prae kohafilee pannil umbes 1-2 spl oliivõliga.
- Lisa fileele sool ja pipar.
- Kui koha on praetud lisa pannile 1-2 spl võid ja umbes 1-2 tl nisujahu.
- Lase jahul paisuda ja lisa 50 ml valget veini pidevalt segades.
- Lase haududa, et alkohol aurustuks ja lisa 50 ml kohvikoort või vahukoort ning sega ja keera kuumus ära.
- Serveeri riisi ja aurutatud köögiviljadega.
Praetud koha kala veinikastmes
Külastades taaskord meie lemmik kalapoodi – M.V.Wooli Mati Kalapoodi, tuli Margit mõttele, et mis oleks, kui teeksime lõunasöögiks ühe mõnusa vanaemaliku koduse toidu – praetud kala, täpsemini praegu koha kala. Ainult, et teades Margitit, tuli sellest siiski üks eriti uhke roog taaskord.
Margit praadis koha kala oliivõliga ning paneeris veidi ka nisujahuga, segades sinna sisse veel ka valget veini. Lõpuks veel ka kohvikoort. Ei kõla just klassikalise vanaema praetud kala moodi eks! Aga mis sellest, sest Margiti praetud koha kala maitses ülimalt hästi kogu selle “kemüüsega”. Miks ma küll varem pole selle peale tulnud, et ka praetud kala võib valmistada nagu restorani rooga?!
Praetud koha kala sobib serveerida samuti riisiga, aga sobiksid ka karutlid. Ja mitte ainult keedu- , vaid ka friikartulid näiteks. See meenutaks veidi isegi nagu Fish & Chips toitu. Kuna aga Margit serveeris riisiga, siis sinna kõrvale sobisid hästi ka aurutatud köögiviljad. See kihvt kiviplaat on see sama Gastrolinki taldrik, millel serveerisime kord ka pitsat. Sobib hästi kasutamiseks erinevate praetud, grillitud ja küpsetatud toitude jaoks, mida serveeritakse hästi kuumalt.