Pühad on aeg, mil koos oma pere ja lähedastega jõulurõõmu tunda ning jõulurooga süüa. Selleks, et jõulu- ja aastavahetuse laud oleks rikkalik ja mitmekesine, ei saa piirduda vaid verivorsti, süldi ja ahjukartulitega. Pärast pearooga tahaks ju ikka suu magusaks saada – kui aga endast pole suuremat küpsetajat, siis õige valik on keeks! Keeks sobib suurepäraselt jõululauale tordi või suurema koogi asendajaks ja mõjub kohvi kõrval lummavalt. Meie retseptisahtlis võtsime nõuks proovida erinevaid valmiskujul keekse, et sinul oleks lihtsam enda valikut langetada!
Mandli-apelsinikeeks
Alustuseks proovisime me Pagaripoiste Mandli-apelsinikeeksi. Tüübilt klassikaline keeks on mõnusalt pehme ja kohev. Keeksi maitses on tunda apelsini nüanssi, mida täiustab hõrkjas mandel. Selline kooslus jättis meile jõululiselt lummava maitseelamuse.
Mandli-apelsinikeeks jätab ka väga koduse mulje, just nagu ise tehtud – parajalt värske ning õhuline. Keeks sobib suurepäraselt kohvi ja piima kõrvale, tekitades ühtviisi nii nostalgilise tunde vanast heast keeksi maitsest, kui ka värskendava elamuse mandli-apelsini maitsesümbioosist.
Prantsuse õuna-karamelli keeks
Järgmiseks proovisime Gourmet Clubi Prantsuse õuna-karamellikeeksi. Õuna-karamellikeeks oli meile kõigile väga meeldivaks üllatuseks, sest ühendas eneses sedavõrd palju meeldivaid ja üllatuslikke maitseid. Keeksi konsistents oli meeldivalt täidlane, kuid mitte üldse kuiv – keeksi sees olev õuna ja karamellitäidis muutis keeksi parajalt mahlaseks.
Keeks ise on mõnusalt pehme ning esile kerkiv kerge kardemon ja tsitruseline alatoon annavad maitsebuketile veel ühe mõnusa nüansi. Õuna-karamellikeeks on väga hea vaheldus tordile ning sobib suurepäraselt magustoiduks pärast pearooga.
Vürtsikas kirsi-mascarpone keeks
Lõpetuseks proovisime me kõige jõulusema maitsega keeksi. Gourmet Clubi Pühade vürtskeeks kirsi ja mascarpone täidisega on meeldiv jõulumaiustus. Keeksis kohtab erinevaid maitseid. Kui alguses võib Vürtskeeks oma tugevusega ära ehmatada, siis tegelikult on tootes täpselt parasjagu vürtse, tekitades nii hõrgu vürtsise järelmaitse.
Keeks on samuti mõnusalt pehme ning mahlane, ühendades endas hästi kirsid ja mascarpone. See keeks on justkui pehme piparkook, milles on ridamisi üllatusi, sest kirsitäidis mõjub keeksis üllatavalt värskendavalt ning annab maitsele mõnusalt jõuluse alatooni.
Mõnusat maiustamist!