Pulgakook Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 1h 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 30 min

Igasugu kooke-keekse oleme vaaritanud küll ja veel, mistõttu tahtsime vahelduseks midagi innovatiivsemat valmis teha. Natuke põnevamaks, uudsemaks ja kaalujälgijatele sõbralikumaks lahenduseks sai lõpuks teha pulgakook. Või, tähendab, lausa korralik käputäis pulgakooke. Peale laheda välimuse on sellised magusad snäkid ka mõnusad sünnipäevapidudel serveerimiseks!

Lõbusate pulgakookide valmistamiseks ei ole tegelikult väga suurt pingutust vaja. Tegu on lihtsa, magusa koogibiskviidi murendamise (meie kasutasime Kalevi Vilma Juubeli tordipulbrit) ja pallikesteks keeramisega, ja seejärgselt kergesse, šokolaadisesse glasuuri kastmisega. Peale värvikad nonparellid ehk suhkrukuulikesed ja ongi valmis!

Kuna koogipallikeste tegemine on käed-küljes tegevus ja kasutab ka värvikaid kaunistusi, võib valmistamisel appi kutsuda ka perekonna pisemad kokad!

Värvikad Vilma pulgakoogid

Pulgakook Retseptisahtel

Tainas

  • 1 pakk Kalevi Vilma Juubeli tordipulbrit
  • 200 ml vett
  • 180g toorjuustu

Glasuur

  • 180g toorjuustu
  • 30-50 ml piima
  • 2 spl kakaod
  • 1-2 spl suhkrut (kui soovid magusamat glasuuri)
  • Magusamaks glasuuri versiooniks võib kasutada ka 100g šokolaadi ja 30ml piima

Kaunistuseks

  • nonparellid e. värvilised suhkrukuulikesed ja pulgad

Biskviit

  1. Sega tordipulber ja vesi.
  2. Küpseta ahjus biskviitpõhi ja lase jahtuda.
  3. Purusta valmis biskviitpõhi käte vahel ja sega toorjuustuga.
  4. Tee käte vahel paraja suurusega pallikesed.

Glasuur

  1. Glasuur valmista veevannis. Lisa toorjuust, kakao ja suhkur veevanni.
  2. Hakka glasuurile lisama piima. Jälgi, et glasuur muutuks vedelamaks.
  3. Kui glasuur on valmis, kasta pulga ots glasuuri sisse ning siis palli sisse (glasuur hoiab pulga palli sees).
  4. Seejärel kasta pallid glasuuri sisse, et pall oleks üleni glasuuriga kaetud.
  5. Kaunista nonparellidega ja aseta purgi sisse kuivama.

Vaata ka videot:

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here