punane vein

Täidlasema iseloomuga punased veinid sobivad ideaalselt meie ”kaunite” talveilmadega, kus kauni lumevaiba asemel domineerivad piitsutav vihm ja porised tänavad. Kui valged ning kergemad veinid lähevad hästi just suvekuudel rohkem loosi, siis tumedatest viinamarjadest veine on just talvekuudel parem nautida. Hooajalist rolli veinide valikul mängivad ka toidud, mida teatud aastaaegadel sööme – suvel kergemad söögid ning talvel rasvasemad ahjuroad, sest talvel kulutame ka rohkem energiat.

Kui veini headust saaks mõõta tema nime pikkusega, siis Bodegas Murviedro Sericis Cepas Viejas Monastrell oleks üks kindel pretendent esikohale. Küll aga saab nimest edukalt välja lugeda, et veini valmistamiseks on kasutatud Monastrell viinamarju. Tegu on Alicante piirkonnale omase tumeda marjasordiga. Rahvusvaheliselt tuntud rohkem prantsuspärase Mourvèdre nime järgi. See on väikse marjakobara ja paksu kestaga hilise küpsemisega marjasort, mida tihti segatakse teiste vahemere äärsete tumedate marjasortidega. Antud punane vein on valmistatud 100% Monastrell viinamarjadest.

punane vein

Bodegas Murviedro Sericis Cepas Viejas Monastrell on keskmisest täidlasema ja marjase iseloomuga punane vein. Vein on tumepunast värvi, violetse alatooniga. Aroomis on tunda küpseid mustsõstraid ja arooniaid, veidi balsamico‘t, pehmeid ürte ning musta terapipart.

Maitse on täidlaselt marjane. Koheselt on tunda mustikaid, põldmarjamoosi, tumedaid üleküpsenud luuvilju koos sametise vürtsikusega, kus nii nagu aroomiski – domineerib must terapipar. Järelmaitse on jällegi tasakaalukalt marjane ja mahlane ning domineerima jäävad küpsed tumedad luuviljad.

punane vein

Veini valmistamisel on kasutatud viinamarju, mis on korjatud käsitsi vanadelt viinapuudelt. Punane vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja seejärel laagerdub edasi 14 kuud Prantsuse tammest valmistatud vaatides.

Toitudest sobib Bodegas Murviedro Sericis Cepas Viejas Monastrell punane vein kergelt pardifilee, lihahautiste, ahjus küpsetatud lambaliha ning grillitud liharoogade juurde. Juustudest soovitame küpseid juustusid, millel on pikem laagerdumisaeg ning tugevamad maitsed.

Soovitame serveerida ikka jahutatult, 15-17 kraadi juures ja nagu tavaks on saanud – bordeaux tüüpi veiniklaasidest. Samuti võib vajadusel ka dekanteerida.

punane vein

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here