Koostisained
- 400 g Auga punased ube
- 50 g kakaopulbrit
- 130 g toorroosuhkrut
- 130 g tumedat šokolaadi
- 3 muna
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vanilliekstrakti
- 2 spl Loodusväe kookosõli
- 50 g pähkleid
- peale raputamiseks šokolaadinööpe
- kaunistuseks meelepäraseid marju
Valmistamisõpetus
- Alustuseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
- Seejärel sulata veevannil šokolaad ning püreesta punased oad.
- Lisa vahustatud munadele püreestatud oad, sulatatud šokolaad, küpsetuspulber, kakaopulber, õli ja vanilliekstrakt ning sega.
- Lisa aeglaselt segades tükeldatud pähklid.
- Kata koogivorm (u 17×25) küpsetuspaberiga ja vala taignasegu sisse. Puista peale šokolaadinööpe.
- Küpseta 170 kraadises ahjus 30 minutit.
- Enne serveerimist lase natukene jahtuda ja kaunista marjadega.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg