Redisevõi

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Koostisained

  • 200 ml koort
  • Rediseid
  • Soola
  • Seemneid kaunistuseks

Valmistamisõpetus

  1. Vahusta koor kuni muutub võiks.
  2. Vala vahepeal tekkinud vedelik välja ja vahusta veel, kuni tekib võine tekstuur.
  3. Riivi kaussi redised ja sega võiga.
  4. Maitsesta redisevõi soolaga.
  5. Serveeri krõbedal saial ja lisa peale seemneid.

Redisevõi

 Redisevõi

Või – just nagu sool, suhkur või(!) isegi harilik till, on muutmata kujul üks meie köögi lahutamatu osa olnud sest’ saati kui meie esivanemad otsustasid hakata vastu kuivade leivatükkide terrorile oma neelus. Harva juhtub seda, et võiga midagi põnevamat ette võetakse ja olgem ausad, ega selle pea täiuslik vorm just kuigi palju põhjust selleks ju ei anna. Aga meie võtame, koos kauplusega Apelsin teeme valmis ühe isuäratava redisevõi.

Redisevõi

Nagu retsept sellest ka juba märku annab, teeme me oma redisevõi –’või’ osa täiesti nullist. See tähendab ju koore vahustamist, et teha üks mõnusalt rammus saiamääre. Koor, nagu te head inimesed kindlasti teate, on justkui kange piim – rammusam ning mitut moodi kangemate kasuteguritega. On ju piimatooted täis A, B ja D vitamiine, mis koos muude selles olevate mineraalidega aitavad kaasa nii ajutegevusele, immuunsüsteemile ning aitab vältida neerukivisid. Redised omakorda on ühed madala kalorsusega krõmpsuvad C-vitamiinist pungil juurviljad, mis on meie seedimisele tohutult kasulikud. Et üks selline lihtne saiamääre nagu redisevõi saab nii tervislik olla, seda te kindlasti ei osanud teada.

Redisevõi

Kõige selle tervisliku kokku segamine oli tohutult lihtne ja paljuski tänu kauplusest Apelsin leitule. Kõikse esimesena lõin koore võiks vahtu, seejärel otsisin välja oma uue lemmikriivi (jah, mul on lemmikriiv) ning näitasin redistele miks neid siia maailma loodi.

Redisevõi

Riivisin redise kausis omale seltsi ootavale isetehtud võile peale ning andsin sellele pisut maitset juurde. Seejärel jäi üle see saiamääre lihtsalt läbi segada – et riivitud rediseid mitte väga plödiks teha, tasub siin kasutada pisut kergemat puudutust. Mind aitas selle puhul see silikoonist lusikas millega ma juba päris mitu korda teie ees eputada olen saanud. Kõik see redisevõi, terve kausitäie jagu, tuleb muidugi kuhugi ära määrida ning selleks läksin ma lihtsale teele – röstsai. Kasutada võib muidugi ka näkileiba või kõike mida teie fantaasia sobivaks peab.

Redisevõi

Polegi palju vaja, et muuta oma igapäevane saiamääre millekski põnevamaks – redisevõi valmis nagu naksti. Astu läbi kauplusest Apelsin, et leida omale kõik mis vaja ning proovi kindlasti see ka ise järele, maitseb väga hästi ning muudab lihtsa röstsaia nii teie kui ka külaliste jaoks millekski mõnusalt meeldejäävaks!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here