püreesupp

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Koostisained

  • 1 kg lillkapsast
  • 3 tl oliiviõli
  • meresoola
  • 1 keskmine punane sibul
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 2 spl võid
  • 1 -2tl sidrunimahla
  • 300-400 ml vett või puljongit
  • veidi riivitud muskaatpähklit
  • kaunistamiseks maitserohelist- peterselli/rohelist sibulat/tilli

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta lillkapsas ja lõika õisikuteks.
  2. Puhasta sibul ja lõika sektoriteks.
  3.  Vajuta küüslauguküüned katki, et koor kätte saada.
  4. Pane kõik ahjuplaadile ja vala peale oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga.
  5. Aseta 10-15 minutiks 200 kraadisesse eelsoojendatud ahju.
  6. Vala röstitud köögiviljad 300-400 keedetud vette, maitsesta sidrunimahla, soola, pipra, muskaatpähkliga ja püreesta.
  7. Kui supp tundub liiga paks lisa veidi keeduvett kuni supp on sulle sobiva konsistendiga.
  8. Tilli ja peterselli võid kohe supi sisse segada või alles kaunistuseks peale raputada. Samuti võid säilitada kaunistamiseks mõned röstitud lillkapsa õisikud .

püreesupp

Röstitud lillkapsa püreesupp

Supisõbrad, ühinegem! Me pole siin, Retseptisahtlis, päris pikalt ühtegi suppi kokku keetnud ning nüüd hiljuti mõtlesingi, et oleks paras aeg. Teeme midagi üpriski põnevat lillkapsast – nimelt röstime seda pisut, seejärel segame igasugu muu hea ja paremaga kokku, et lõpuks saaks kaussi üks isuäratav püreesupp. Oma põneva kaubavalikuga aitab elu meil lihtsamaks teha ka kauplus Apelsin.

Esimese asjana otsisin välja oma ahjuplaadi, sest sinna peale läheb kogu meie röstitav kraam. Soovitav oleks, et sel on mittenakkuv pind – küpsetuspaber läheb ikka alla, aga uskuge mind, pärast on vähem jändamist.

püreesupp

Seejärel võtsin ette maitsestamise. Lisaks soolale ja piprale pihustasin kogu kraami üle laimimahlaga – väga hästi sobib ka sidrunimahl. Pihustamisel kasutasin sellist põnevat pihustit, mille võib otse sidrunisse torgata ning sain lihtsa vaevaga sealt mahlad kätte ja püreesupp omale laimise maitse. Seda võib tegelikult kõigi tsitruseliste puhul kasutada ja nii võite anda värsket maitset kõikidele toitudele ja karastusjookidele, mis näiteks apelsini või laimi maitset nõuavad. Soovitan julgelt Apelsinist läbi jalutada ning omale üks selline riiulist kaasa haarata.

püreesupp

Lõpetuseks, kui minu püreesupp end valmis oli keetnud, tuli see ka kuhugi serveerimiseks välja tõsta. Mina olen terve elu olnud supitaldrikute usku, kausid on magustoidu jaoks. Viimase asjana sai püreesupp kaunistuseks ja maitselisandiks pisut tilli ja peterselli.

püreesupp

Ja nii lihtne see röstitud lillkapsa püreesupp ongi. Saad kerge, kuid väga maitsva eine vaid poole tunniga. Astuge läbi kauplusest Apelsin ning leidke sealt omale kõike köögis vajalikku ning siis kokkama!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here