Valmistamisaeg: 30 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 45 min
Koostisained
4-le
- 500 g pardifileed
- Ürte
- 1 küüslauguküüs
- Soola
- Pipart
Punase veini koostisained
- 30 g võid
- 1 shallot sibul
- 1 küüslauguküüs
- 120 ml punast veini, meie kasutasimeYali Wild Swan Cabernet Sauvignon 13% veini
- 250 ml veisepuljongit
Pastinaagipüree koostisained
- 500 g pastinaaki
- keetmiseks vett nii, et ulatuks üle juurvilja
- 2 küüslauguküünt
- 100-120 ml rõõska koort
- 3 spl võid
- soola ja näpuotsatäis piparkoogi maitseainet või riivitud muskaatpähklit
Valmistamisõpetus
- Patsuta pardifilee kuivaks ning lõika umbes 0,5 cm vahedega naha ja rasvakihti sälgud nii, et lihasse ei lõika.
- Kuumuta pann ja aseta pannile pardirind nahk allapoole ja pruunista mõlemalt küljelt umbes 5 minutit. Kui pardirasv on eraldunud, lisa pannile ürte ja küüslauguküüs.
- Eelsoojenda ahi 160 kraadini (pöördõhuga). Aseta pardirind ahjuplaadile ja küpseta meediumi jaoks umbes 5-7 minutit.
- Punase veini kastme tegemiseks pane või pannile ja kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa tükeldatud sibul ja küüslauk. Prae klaasjaks (3-5 minutit).
- Lisa vein ja lase keema. Keera kuumust vähemaks ja keeda 5-6 minutit.
- Lisa puljong ja lase keema. Keeda kuni 15 minutit – kuni vedeliku kogus on vähenenud.
- Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
- Püree tegemiseks puhasta ja tükelda pastinaagid ning küüslauk ja pane veega keema, lisa veidi soola.
- Kurna juurvili, lisa koor ning kuumuta.
- Püreesta juurvili lisades sellele enne või. NB! Tükke ei tohi püreesse jääda.
- Lisa maitseained.
Röstitud pardirind
2022. aasta novembris toimunud Retseptisahtli kokakooli pearoog ja vahest ehk uhkeim roog oli röstitud pardirind punase veini kastme ja pastinaagi püreega. Pardiliha on alati kuulunud kallimasse klassi ning on väga maitsev. Ka meie Retseptisahtlis oleme pardiliha kõigi nende aastate jooksul valmistanud vaid mõnel üksikul korral.
Pardiliha on enim kasutusel Hiina köögis. Tõenäolistelt ongi maailma kuulsaim pardiroog Pekingi part. Pardiliha on üsna kõrge rasvasisaldusega, aga ka kõrge valgusisaldusega. Liha muudab eriliseks rauarikkus – kasulik toiduaine rauapuuduses vaevlevatele inimestele.
Röstitud pardirind punase veini kastme ja pastinaagi püreega on muidugi tõeline pidusöök. Erilise maitsega röstitud pardirind annab roale tummise maitse, punase veini kaste lisab maitsenüansse ning pastinaagipüree tasakaalustab. Punase veini kastme valmistasime Tšiili veinist Yali Wild Swan Cabernet Sauvignon . Röstitud pardirind ei ole kindlasti kõige lihtsam roog, mida valmistada, aga kokandushuvilisele kindlasti põnev väljakutse.
Loomulikult käib sellise roa kõrvale, nagu seda on röstitud pardirind punase veini kastme ja pastinaagi püreega, ka üks hea vein. Selleks valisime kõrge kvaliteediga Yali Premium Limited Edition Cabernet Sauvignon punase Tšiili veini. Värvuselt on Yali Premium Cabernet Sauvignon sügav tumepunane ning valmistatud 96% Cabernet Sauvignon ja 4% Petit Verdot viinamarjasortidest. Aroomis on tunda punaseid marju – maasikad, vaarikad – mustsõstart ning ka musta pipart ja tubakat ehk tugeva tummise aroomiga. Maitse on veinil pehme ja elegantne, hea tasakaalu ning happelisusega. Järelmaitse on pikk ja meeldiv. Röstitud pardirind on selle veini ideaalne kaaslane.