Valmistamisaeg: 35 min
Küpsetamise aeg: 7-9 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 5 min
Põhja koostisained
- 3 L suuruses muna
- 3 spl suhkrut
- 1,5 spl nisujahu
- 1,5 spl kartulijahu
Kreemi koostisained
- Härmavilja Smuutisegu Artemise vibu
- 100 g mascarponet või maitsestamata toorjuustu
- 100 ml vahukoort
- 1–2 spl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
Valmistamisõpetus
- Purusta kaussi kolm L-suuruses kanamuna, lisa 3 spl suhkrut ning vahusta.
- Lisa jahu ning seejärel sega ühtlaseks massiks.
- Aseta segu ühtlaselt plaadile ning pane 7-9 minutiks 180-kraadisesse ahju.
- Kui segu ahjus, võta põhja valmistamiseks Härmavili Smuutisegu Artemise vibu ning lisa suhkrut. Purusta mikseriga.
- Kui võtad segu ahjust välja, lõika ääred, et pärast lihtsam rullida oleks.
- Laota mikserdatud smuutisegu ühtlaselt põhjale.
- Vala kaussi 100 ml vahukoort, lisa 1–2 spl suhkrut, seejärel 1 tl vaniljesuhkrut ning lõpuks vahusta.
- Lisa juba vahustatud segule 100 g mascarponet või maitsestamata toorjuustu ning vahusta.
- Laota kreem biskviidipõhja keskele ning rulli kokku.
Rullbiskviit
Vanaema küsis mu käest veidi aega tagasi, et kas ma mäletan, kuidas kunagi mõttes oli rullbiskviit valmis teha, kuid see jäi poolikuks, kuna ma sõin kogu kreemi enne rullbiskviidi vahele jõudmist ära? Miks ma ei mäletanud? Muidugi oli kõik meeles! Sellest aga piisas, et panna justkui ahju küpsema üks tore mõte – mis oleks, kui täna oleks magustoiduks seesama ehtne rullbiskviit… koos kreemiga siis seekord.
Kuna vanaemal on kodus lopsakas marjaaed, siis suvisel ajal on rullbiskviit saanud endale ülimõnusa ja lihtsa täidise oma aia marjadest. Ent kust neid praegusel ajal võtta? Natuke mõtlemist, kuni silme ette jäi Härmavili Smuutisegu Artemise vibu.
Miks siis selline valik? Põhjus on lihtne – vanaema aiast praegusel aastaajal enam marju ei leidu. Smuutisegu Artemise vibu pakist võib leida aga maasikaid, vaarikatükke ning punaseid ja mustri sõstraid. Ja kui hakata mõtlema vanaema marjaaiale, siis täpselt need marjad minu suhu sealt satuvadki! Pealegi on külmutatud marjad säilitanud oma värskuse, maitstes nii nagu oleks nad äsja korjatud. Eks seepärast mu rullbiskviit endale sellise vitamiinirohke täidise saigi.
Ent nagu nimigi ütleb, siis Härmavili Smuutisegu sobib eriti hästi smuutidesse. Mõtle, jahedamad ilmad on käes ning suve tuleb oodata nüüd hea üheksa kuud, ent kui teed endale ühe hea smuuti, siis see viib sind suvesse tagasi. Usu mind, olen proovinud ja see toimib!
Veel saab Artemise vibuga teha hoidise. Kui rullbiskviit sai endale täidiseks sisuliselt moosi, siis keegi ei keela Sul teha ise sügavkülma talveks üks hea laar valmis. Sööd Sa siis pühapäeva hommikuti pannkooke või satub Su ette näiteks šokolaaditükkidega brownie, moos sobib nende peale nagu valatult. Kes tahab, see võib Artemise vibu Smuutisegu süüa täitsa niisama. Valikuid ühesõnaga on.
Kui miskipärast rullbiskviit täna siiski ei ole mõttes, aga magusaisu on selline, et oioioi, siis võta üks väike dessertklaas ning pane sinna seesama vahukoore ja mascarpone või maitsestamata toorjuustu kreem. Seejärel vala magustoit Artemise Smuutiseguga üle, et balansseerida magusamaitset. Siin ei olegi muud öelda, kui et kõik maiasmokad kiidavad!
Kui vaba aega on küllalt ja tahaks samas ehedat lapsepõlvemaitset tunda, siis üks mõnus rullbiskviit ootab tegemist. Ahjud sooja, marjad valmis ja tegudele!