Salat

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • 105 g Kentucky kanašašlõkki
  • 100-150 dl pärlkuskussi
  • 4 g oliivõli
  • Peotäis rohelisi salatilehti
  • Peotäis kirsstomateid
  • Pool paprikat
  • 20 g granaatõuna
  • Peotäis idusid
  • Soola
  • Pipart

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta Kentucky kanašašlõkki 15-20 minutit ahjus või grillil.
  2. Keeda vesi ja kalla pärlkuskusile ning lase pärlkuskusil paisuda.
  3. Haki paprika ja lõika kirsstomatid pooleks.
  4. Puhasta granaatõun.
  5. Sega kokku valmis pärlkuskus, rohelised salatilehed, kirsstomatid, paprika, granaatõun, idud, oliivõli ja maitsesta soola ning pipraga.
  6. Serveeri salat taldrikul ja tõsta kanašašlõki vardad salati peale.

Salat

Salat pärlkuskusi ja kanašašlõkiga

Mäletate, kui hiljuti tegime teile ühe maitsva kanašašlõki retsepti odrakruupidega. Margitile hakkas väga maitsema see šašlõkk ja ta otsustas sellest veel ühe hea roa välja mõelda. Odrakruupide asemel kasutame midagi välimuselt üsna sarnast – pärlkuskusi. Veel parem mõte – teeme hoopis salati! Salat kanašašlõki ja pärlkuskusiga on muideks ka FitLapi poolt heaks kiidetud, nii et nautige julgelt!

See maitsev liha on taas Nõo Lihatööstuse Kentucky kanašašõkk. Mõnusas magusas ja kergelt vürtsikas marinaadis šašlõkk sobib hästi erinevate roogade sees kasutamiseks. Salat ei pea olema alati klassikaline ja seal sees võib samuti kasutada hoopis šašlõkki. Liha võib vabalt teha ka ahjus, kes enam õues grillida ei viitsi. Kuigi soovitan võtta viimast!

Salat koosneb peamiselt pärlkuskusist. Pärlkuskus on huvitav ja hea toiduaine, seda saab kasutada nii külmalt salati sees kui ka soojalt prae kõrvale ühe lisandina. Alati võib teha ka sooja salati. Idud sobivad samuti salati sisse väga hästi ja annavad ka palju kasulikke aineid ja vitamiine juurde, lisaks tomatile, paprikale ja granaatõunale. Kastet seekord vaja ei olegi, piisab vaid oliivõlist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here