Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 40 min
Kokku kuluv aeg: 50 min
Koostisained
- 40 g odrakruupe
- 105 g Kentucky kanašašlõkki
- 20 g jogurtit
- 4 g võid
- 75 g värsket kurki
- Veerand punast sibulat
Valmistamisõpetus
- Küpseta Kentucky kanašašlõkki 15-20 minutit ahjus või grillil.
- Pese tangud leige veega. Kui on võimalik leota kruupe paar tundi ennem keetmist vees, sest see lühendab valmimisaega.
- Keeda kruupe vähese soolaga umbes 20-40 minutit kuni kruubid on paisunud ja pehmed.
- Haki sibul ja kurk ning lisa jogurt ning maitsesta soola ja pipraga.
Šašlõkk hautatud odrakruupide ja jogurtisalatiga
Nii kurb kui see ka poleks, siis tuleb tunnistada, et suvi hakkab varsti lõppema ning kindlasti tahavad inimesed sellest viimast võtta ja seega oleks paslik teile soovitada veel mõned head retseptid grillimiseks. Meie Margit ei väsi üllatamast – šašlõkk hautatud odrakuupidega. Retsept on tehtud taas koostöös Fitlapiga, et te ikka kuidagi liiga ei teeks endale selle grillimisega 😉
Sel korral on Margitil küpsemas Nõo Lihavürsti Kentucky marinaadis šašlõkk. Tegemist on kanalihast valmistatud imehea šašlõkiga, millele on lisatud põnevaid ja ameerikapäraseid vürtse. Odrakruubid on väga hea vaheldus igasugustele muudele lisanditele. See on ka väga huvitav ja kasulik lisand liha kõrvale. Odrakruup on see-tõttu hea, et see on kõige toitvam tangaine odrast, kust on eemaldatud kõige vähem kasulikke aineid. Oder sisaldab erinevaid B-grupi vitamiine, magneesiumi, kaltsiumi, kaaliumi ja palju muud.
Salatikaste on tehtud hoopis Kreeka jogurtist, mis on igal juhul parem valik FitLapi sõnul, kui hapukoor või veel hullem – majonees. Salati sisse sobivad ikka meie kodumaised kurk, tomat ja sibul. Maitsetamiseks piisab vaid soolast ja piprast.