Seafilee Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Nagu ikka, ei taha me teha midagi traditsioonilist ja päris tavalist. Kõigel peab olema mingi omamoodi tvist juures. Samamoodi tegime ju ka oma läbi ja lõhki eestipärase menüüga. Seetõttu võtsime ka nüüd jõuludele omapärase tooraine ja tegime selle just nõnda, nagu meile meeldib. Midagi uhket ja väga vau-efektiga asja ei tahtnud me välja mõelda. Olgem ausad, kartul, liha ja kapsas – see on kuldne kolmik, mis igal jõululaual peab olema. Eriti EESTLASTE JÕULULAUAL! 

Valisime ilma muude lisanditeta praekapsa, sest tahtsime selle naturaalse maitse esile tõsta ning lisada ka törtsu brändit, et maitse huvitavam oleks. Brändi annab kapsale mõnusa magusama maitse ning seda võib julgesti pakkuda ka lastele, sest alkoholisisaldus on väike ja see aurustub haududes ära.

Nõo Lihavürsti Põssafilee koorekastmes oli veidi ootamatu valik, kuid jäime sellega väga rahule. Pakendi peal olev pilt ei ole üldse nii isuäratav, võrreldes sellega, kuidas need tegelikult maitsevad. Liha jääb seest väga mahlane ning selle ümber olev peekoniviil küpseb ahjus mõnusalt krõmpsuks ja heaks. Lisaks on seda äärmiselt lihtne teha – tee kile sisse paar auku ning pane koos karbiga ahju. 45 minuti pärast võta ahjust välja ning valmis ta ongi. Ei mingit maitsestamist, mäkerdamist ja vaeva. Kiirel ajal saab hea roa väga lihtsalt ning kärmelt tehtud.

seafilee

Brändised kapsad ahjukartuli ja Nõo Lihavürsti Põssafileega koorekastmes

Koostisained

Ahjuroog

  • 1 pakk Nõo Lihavürsti Põssafilee koorekastmes
  • 400 g kartulit või bataati
  • 2 keskmist sibulat
  • 200 g porgandit
  • soola
  • pipart
  • ürte
  • oliiviõli
  • võid

Kapsas

  • 530 g praekapsast
  • 1 keskmine õun
  • 1 spl tumedat suhkrut või mett
  • 2 spl brändit või 100 ml tumedat õlut
  • soovi korral jõhvikaid

Valmistamisõpetus

Ahjuroog

  1. Eelkuumuta praeahi 200-kraadini või pöördõhuga ahi 180-kraadini.
  2. Tükelda kartul, sibul ja porgand. Maitsesta soola, pipra ning ürtidega ja aseta ahjuvormi. Vala need üle õliga ja lisa peale väikeseid või ribasid.
  3. Pane köögiviljad koos Põssafileega 45 minutiks ahju.
  4. Valmista Nõo Lihavürsti Põssafilee koorekastmes pakendil olevate juhendite järgi. 5 minutit enne valmis saamist, lõika karbil kile pealt ära ja lase liha pruuniks.

Kapsas

  1. Pane praekapsas pannile hauduma.
  2. Tükelda õun ja lisa see koos tumeda suhkru ja brändiga praekapsa sekka.
  3. Soovi korral lisa jõhvikad.
  4. Lase maitsetel umbes 30 min kokku haududa.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here