Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 45-55 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Koostisained
-
1 karp lasanjeplaate
-
350 g kukeseeni
-
võid
-
peotäis spinatit
-
400 g köögikoort
-
150g riivjuustu/parmesani
-
100 g toorjuustu
-
1 tk valget sibulat
- soola
- pipart
Valmistamisõpetus
- Prae seened koos sibula ja spinatiga paar minutit võis.
- Lisa köögikoor.
- Kuumuta pidevalt segades ning keeda paar minutit.
- Lisa sulatatud juust väikeste tükkidena ning sega, kuni juust on sulanud.
- Maitsesta kaste soola ja pipraga.
Laota juustukaste, lasanjeplaadid ka seenesegu kihiti võitatud vormi nii, et pealmine kiht oleks juustukaste. - Puista peale riivitud parmesan.
- Lisa pisut oliiviõli
- Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
- Lase enne serveerimist umbes minut tahkuda, siis on lasanjet lihtsam tükkideks lõigata.
Seene-spinati lasanje
Kuidas teha taimset lasanjet? Väga lihtnem ära pane liha! Kasuta midagi muud täitvat. Näiteks seeni, mida vanarahvas muideks armastabki kutsuda metsalihaks. Seened on täitvad ja lisaks väga maitsvad! Meie kasutasime oma lasanjes palavalt armastatud kukeseeni!
Kuidas valmistada kiirelt ja lihtsalt seene-spinati lasanje?
Kõigepealt vajad sa ühte korralikku ahjuvormi. Meie leidsime oma kauni ja praktilise ahjuvormi Pood Apelsini valikust. Kui sul ei ole veel head ahjuvormi, või soovid oma vana välja vahetada, siis soovitame külastada Pood Apelsin kodulehte. Sealt leiab igas valikus just sulle paraja suurusega ahjuvormi.
1. Aseta ükshaaval lasanjeplaadid ahjuvormile ritta.
2. Kata kõik plaadid seene-spinati kooreseguga. Selleks on hea kasutada silikoonist lusikat.
3. Laota seenesegu peale teine kiht lasanjeplaate.
4. Korda tegevust nr 2 ehk siis laota uuesti lusikaga spinati-seene kooresegu lasanjeplaatidele.
5. Korda esimest ja teist ülesannet, kuniks oled saavutanud oma lasanjele mõnusa kõrguse.
6. Riivi pealmisele kihile parmesani.
7. Lisa pisut oliiviõli.
8. Küpseta ahjus, kuni lasanje on pehme ja on saavutanud kuldse värvuse.
Vaata, kuidas valmis suvikõrvitsa lasanje!