sorbett

Valmistamisaeg: 3 h

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 3 h 15 min

 

Koostisained

  • 250 ml vett
  • 250g suhkrut
  • 4 sidrunit
  • 8 cl limoncellot

Valmistamisõpetus

  1. Vala vesi keedu potti ja lisa suhkur ning kuumuta aeg ajalt segades.
  2. Pese sidrunid ja lõika pooleks.
  3. Lisa sidruni sisu suhkrusiirupisse ja lase vaikselt keeda, kuskil 2-3 minutit, seejärel lase segul jahtuda.
  4. Kurna jahtunud sidrunisiirup kaanega karpi, lisa limoncello, sega ning pane sügavkülmikusse.
  5. Umbes 1,5 min pärast sega läbi ja jätka protseduuriga kuskil 3-4 korda tunnis. (et tekkinud jääkristallid oleks ühtlase suurusega)
  6. Kui sorbee on piisavalt külmunud, serveeri sidruni poolikutes, kaunista sidrunilõigu ja mündilehega
  7. NB! Soovi korral võib limoncello likööri lisada serveerimisel või jätta see hoopiski ära.

sorbett

Sidruni sorbett

Retseptisahtli köögis valmis perfektne suvine magustoit – sidruni sorbett. Värske, magus ja parajalt hapukas, just need sõnad kirjeldavad kõige paremini seda magustoitu. Sidruni sorbett on kindel laste lemmik, selle jäine ja kristalliline tekstuur on lihtsalt nii hea, et söömist on raske lõpetada. Magustoit sobib igale suvisele peolauale, olgu selleks grilliõhtu sõpradega või pidulik sünnipäev, sidruni sorbett jahutab keha ja ülendab meeli.

sorbett

Sorbeti ajalugu on üllatavalt kirev ja rikkalik, Vana-Egiptus oli üks esimestest kohtadest, kust võis leida puuvilja mahla ja jääga segatud magustoitu. Lisaks on sorbeti retsept püsinud samana läbi erinevate kultuuride ja aegade, mis teeb sellest ühe vanima magustoidu. Sorbeti nimi pärineb Araabia sõnast “sharbat”, mis viitab jahutavale joogile. 9. Sajandil tõid Araabia kaupmehed sorbeti retsepti Sitsiiliasse, kus see hakkas kiiresti levima ja muutus populaarseks magustoiduks just aristokraatide seas. Sorbett oli eriti hinnatud just Vahemere piirkondades, kus palava kliima tõttu, pakkus see eriti mõnusat jahutust. Keskajal jõudis magustoit ka Euroopasse, esialgu ainult kuningate pidulikele söömingutele ning seetõttu muutus selle valmistamine keerukaks ja kunstipäraseks. Sorbeti tõeline tähelend algas 19. sajandil, kui leiutati jäätisemasin, mis muutis sorbeti tootmise kõigile kättesaadavamaks. Sorbett on hinnatud selle tervislikkuse ja vegan-sõbraliku olemuse poolest, kuna see ei sisalda piimatooteid ega muid loomseid koostisosi. Sorbeti kerge ja värskendav maitse muudab selle meeldivaks valikuks suvistel päevadel ning see on saanud populaarseks alternatiiviks jäätisele ja muudele magustoitudele.

sorbett

Apelsin sobib imeliselt kõigile, kes soovivad uuendada oma köögitarvete repertuaari. Olgu selleks pannid, potid, kausid või lõikelauad, Apelsinist leiab tarvikuid igaks olukorraks ja sündmuseks. Nii hankisid ka Retseptisahtli kokad endale uue poti, mis sai sorbeti valmistamisel koheselt kasutust.

sorbett

Lisaks sellele, et sidruni sorbett maitseb hästi ja jahutab, on sorbeti valmistamine lihtsamast lihtsam. Tore ettevõtmine, mida koos lastega teha, et kuumal suvepäeval oleks kiirkorras jahutus olemas. Milleks kulutada raha jäätise peale, kui enda tehtud on alati parem.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here