Sõstramoos Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Üks mõnus magushapukas sõstramoos, mida täna tahame teile tutvustada, saab külmadel talveõhtutel hea sooja tee kõrval kasvõi saiaviilu peale panna.

Kui mõelda aias kasvavate sõstarde peale, hakkab suu hapu maitse meenutusest lausa vett jooksma. Kuid olgem ausad – ega punased ja mustadki sõstrad paljusid põõsa juurde lihtsalt niisama sööma ei kutsu. Siiski on just need marjad pea kõikides maakodudes õigel hooajal lausa au sees. Peamiselt aurutatakse need maitsvaks mahlaks, ent uskuge mind – ka moosina pannkookide vahel viivad nad keele alla.

Moosi hoidistamiseks sobivad purgid, mille klamberkaas toob talveõhtutesse nostalgilist hõngu, saime seekord taas Koduekstrast.

Magushapu sõstramoos

Sõstramoos Retseptisahtel

Koostisained

  • 700 g mustsõstraid
  • 300 g punaseid sõstraid
  • 100 ml vett (soovi korral)
  • 0,5 kg suhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Lisa potti 100 ml vett, marjad ja suhkur, ning lase need keema.
  2. Keera pliidil tuli vähemaks ning keeda segu kaane all 10 minutit.
  3. Kui moos ajab palju vahtu, korja see lusikaga pealt ära.
  4. Lase moosil jahtuda.
  5. Püreesta jahtunud moosi saumiksriga.

Märkmed

  1. Eraldi moosisuhkrut osta pole vaja, sest sõstardes on piisavalt looduslikku pektiini, mis põhjustab keedise tarretumist. Kui soovid aga veelgi paksemat moosi, jäta vesi lisamata.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here