Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Homme on pühapäev, mis tähendab, et paljudes peredes hakatakse varahommikul pliidi ees pannkooke küpsetama. Traditsiooniliste kookide asemel soovitame teil proovida aga sel korral midagi erilisemat ja tervislikumat – speltajahust kakaopannkooke.
Speltajahu on üks äärmiselt tänuväärne toiduaine. Oma maitselt on see nisujahuga võrdväärne, kuid oma toiteväärtuselt on ta tavanisust mitmeid kordi üle. Kohati võib speltajahu võrrelda ka lausa täisterajahuga: spelta sisaldab rohkelt proteiini, kiudaineid, B-vitamiine ning kasulikku rasva. Seega hoiab spelta kõhu kauem täis ning aitab toite kergemini seedida.
Paraku on speltajahul ka üks miinus – see ei taha hästi kerkida. Ilmselt seetõttu ei ole paljud seda ka kodus proovida veel julgenud. Õnneks on pannkoogid just sellised koogid, mille tainas ei taha kerkimist. Seega: loe retsept läbi, osta speltajahu ning valmista homme sellest tervislikud ning imemaitsvad koogid kogu perele!
Speltajahust kakaopannkoogid
Koostisained
- 200 ml speltajahu
- 2 spl kakaopulbrit
- 1-1,5 tl soodat
- 0,5 tl soola
- 1-2 spl pruuni suhkrut
- 2 muna
- 150 ml hapupiima või keefiri
- paar tilka vanillipastat
Valmistamisõpetus
- Sega ühes kausis kuivained: speltajahu, kakaopulber, sooda, sool, pruun suhkur.
- Teises kausis sega omavahel 2 lahtiklopitud muna, hapupiim ning vanillipasta.
- Vala järk-järgult vedelik kuivainete sisse ning sega ettevaatlikult.
- Valminud tainast küpseta pannil sobiva suurusega pannkoogid.
Märkmed
Tainast peaks jaguma 10-12 pannkoogi jaoks!
Vaata veel pannkoogi retsepte siit!