Suvikõrvitsanuudlid broileriliha ja parmesaniga

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

  • Kikase Kukegrill
  • 1 suvekõrvits
  • Parmesan
  • Seedermänni seemned
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Tõsta Kikase Kukegrill 180 kraadi juures ahju 20 minutiks.
  2. Viiluta 1 suvekõrvits spetsiaalse köögiviljaviilutajaga peenikesteks ribadeks (nagu spagetid).
  3. Tõsta suvikõrvitsanuudlid umbes 1 minutiks keevasse vette ja nõruta.
  4. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa parmesan ja seedermänni seemned.

 Suvikõrvitsanuudlid broileriliha ja parmesaniga

Kukegrill ja suvikõrvitsanuudlid parmesaniga

Sel kevadel on soojade ilmade tulek juba päris pikale veninud ning oleme üpris kärsitud. Tahaks juba nii väga õues grillida. Kuna aga väljas on külm ja niiske, siis otsustasime hoopis ahjus midagi maitsvat “grillida”. Aga mis seal salata, suvi on ju ikkagi ukse taga ning püüame hoolikalt mõelda, milline meie toidulaud välja näeb. Selle peale pakkus Margit, et võiks valmistada midagi kerget ja samas päris peent – suvikõrvitsanuudlid parmesani, seedermänni seemnete ja broilerifileega.

Teele valis välja poest Kikase Kukegrilli, mis on uus suvetoode, mida grillida, kuid sobib suurepäraselt valmistamiseks ka ahjus. Karbis on juba valmis lõigatud parajad fileetükid. Kikase Kukegrill on valmistatud kuumtöötlemata broileri kintsulihast, mis on mõnusalt suvises ja punases marinaadis. Kukegrilli marinaadis on kasutatud värsket sibualt ja mitmeid erinevaid vürtse.

Liha juurde soovitas Margit teha hoopiski suvikõrvitsanuudleid, mis on palju tervislikumad kui tavalised spagetid. Suvikõrvits on naturaalse maitsega ning seda on lihtne töödelda, selletõttu on sellest ka hea teha ise pastat. Suvikõrvitsa juurde on kerge sobitada erinevaid maitseid ja lisandeid, sest sellega sobib peaaegu kõik. Margit maitsestas suvikõrvitsanuudleid seedermänni seemnete ja parmesani juustuga. Seedermänni seemnetes on palju kasulikke toitaineid ja vitamiine ning see annab nuudlitele mõnusa pähklise maitse. Samuti ei saa Margit kuidagi ilma juustuta teha pastat, olgu siis see ka suvikõrvitsast tehtud. Parmesani juust on parim valik, sest juustul tugev maitse ja seda ei pea üldse palju kasutama.

Suvikõrvitsanuudlite tegemiseks on aga vaja spetsiaalset viilutajat, et saavutada ideaalsed nuudlid. Selleks käisin ma erinevates köögitarvete poodides, ning lõpuks leidsin Apelsini poest spetsiaalse köögiviljaviilutaja. Apelsini pood on tõeliselt äge. Nende moto on, et see on nutika kokkaja lemmikpood ning ma arvan, et nii see ka on! Sealt leiab vist tõesti Eesti suurima valiku köögitarvikuid. Kui ma sinna läksin, siis tekkis nii palju ideid, mida kõike tahaks osta ja millega valmistada veel põnevamaid retsepte.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here