Camembert

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained

  • 125 g Camembert juustu, võib ka briet
  • 1 spl apelsinidžemmi
  • 80 g Kreeka pähkleid
  • 200 g pärmi-lehttainast
  • 1 S suuruses muna

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Rulli lahti tainas ja lõika välja 2 ümmargust vormi nii, et alumine ring oleks lõigatud 1 cm kauguselt juustust ja pealmine umbes 5 cm juustu äärest.
  3. Aseta juust väiksema ringi keskele ja määri peale apelsinidžemm.
  4. Raputa peale Kreeka pähklid.
  5. Klopi lahti muna ja määri alumine taigna äär.
  6. Aseta peale suurem taigna kiht ja sulge ääred kahvliga.
  7. Määri tainas pealt munaga ja raputa peale ülejäänud pähklid.
  8. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni tainas on kuldpruun.
  9. Lase küpsetisel jahtuda ja serveeri mee või apelsinidžemmiga.

Camembert

Taignas küpsetatud Camembert

Taignas küpsetatud Camembert on järjekordne mõnus snäkk, mida on ääretult lihtne valmistada sünnipäevadele või tähtpäevadele – eriti kui on soov midagi põnevat, kergelt soolast ja ääretult maitsvat proovida. Pärast esimest kogemust antud retseptiga armusin sellesse kombinatsiooni täielikult, võrratult lihtne ent tekstuurilt ja olemuselt miski, mis andis Camemberti nautimisele täiesti uue mõõtme.

Camembert

Lisaks võib pealtnäha selle valmistamine tunduda aega ja eripärast tehnikat nõudev, ent tegelikult piisab vaid käputäiest toorainest, pealehakkamisest ja heast taignarullist. Me kasutasime selleks Apelsini taignarulli. Aga vaatame lähemalt, mida arvasid Retseptisahtli sõbrad antud roast.

Revolutsioonist sündinud roog

Prantsuse köök on üle maailma tuntud ning kohati ka riigi üks edukamaid visiitkaarte. Detailid, nüansid ning maitsekooslused räägivad siinkohal suuresti enda eest. Nagu revolutsioonidele reegliks, järgneb neile alati midagi uut ja tihtipeale ka põnevat. 1792. aastal kukutati Prantsusmaal revolutsiooni järgselt monarhia ning asendati vabariigiga. Paralleelselt antud ajal toimetasid Normandia maakonnas kaks gastronoomia alast pioneeri. Marie Harel ja Brie maakonna preester valmistasid toona esmakordselt ajaloos taignas küpsetatud Camemberti. Roog pälvis kiiresti tähelepanu ning vallutas südameid kõikjal üle värske vabariigi, aidates kindlasti revolutsioonijärgseid raskusi ja pingeid maandada, toetamaks nii värske vabariigi ponnistusi.

Lihtne valmistada, lihtne muljet avaldada

Võttes arvesse retseptis olevaid koostisosi – juust, taigen ja moos – kas üldse eksisteerib võimalus, et see kombinatsioon ja tulem kedagi külmaks jätab?

Camembert

Praktiliselt kõik, mida õnnestumiseks vaja on teha, on mähkida juusturatas taignasse, määrida juustule peale moos, pintseldada taigen pealt üle, et tekiks taignal kauniks kuldpruun läige, tõsta ahju, oodata, lasta jahtuda ning nautida. Tõeliselt lihtne valmistamine!

Camembert

Kui tihtipeale võetakse mulje avaldamiseks ette tehniliselt keerukamad road, mille lõpptulem võib oskuste puudumiste tõttu kätte maksta, siis selle roa valmistamisega saab kindlasti hakkama igaüks. Taigna valmistamisest kuni roa enda valmimiseni polnud midagi keerulisemat, kui lihtsalt ootamine, millal ta juba ükskord valmis saab. Lihtsuses peitub võlu, nii ka siinkohal.

Taevalik kombinatsioon

Ilmselt lõviosa toiduarmastajate raudvaramusse ja soulfoodi kategooriasse kvalifitseerub sulanud juust krõbeda saiaga. Lisa siia valemisse veel mesi või džemm ning see elamus saab uue dimensiooni rammusa eelroa või erilise magustoidu näol, mis kindlasti avaldab kõigile muljet ning pakub kõneainet kauemakski. Aga mis muud, kui kiiresti proovima! Retseptisahtli õnnistus on Camembert retsepti järeletegemiseks olemas. Ja kui valmistamiseks miskit vajaka on, leiad Apelsinist vajaliku!

Camembert

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here