Täisterajahust muffinid sidruni ja mustikatega

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Koostisained

  • Vilma muffinipulber täisterajahuga
  • 200 ml vett
  • 100 ml õli
  • 1 tl piima
  • 3-4 spl tuhksuhkrut
  • 2-3 spl võid
  • Mustikad
  • Sidrunimahl
  • Sidrun

Valmistamisõpetus

  1. Vala 3/4 Vilma muffinipuber täisterajahuga kaussi ja lisa 200 ml vett ja 100 ml õli ning sega.
  2. Riivi segusse sidrunikoort ja vala sidrunimahl ning sega.
  3. Võta uus kauss ja vala sinna ülejäänud Vilma muffinipulber täisterajahuga ja lisa 2-3 spl võid.
  4. Mudi jahu ja või näppude vahel ühtlaseks puruks.
  5. Vala taina segu muffinivormidesse ja pane sisse värskeid mustikaid.
  6. Kata muffinid jahu ja või puruga ning tõsta 180 kraadi juures ahju 25 minutiks.
  7. Võta glasuuri tegemiseks uus kauss ning vala sinna 3-4 spl tuhksuhkrut, 1 tl piima ja 1 tl sidrunimahla.
  8. Sega koostisosad ühtlaseks seguks.
  9. Tõsta valmis muffinid ahjust välja ja lase neil jahtuda.
  10. Kaunista jahtunud muffinid glasuuriga.

 Täisterajahust muffinid sidruni ja mustikatega Retseptisahtel

Täisterjahust sidruni-mustika muffinid glasuuriga

Meie peakokk Margit ütles, et üle pika aja oleks aeg küpsetada ühed maitsvad muffinid! Et aga püsida ikkagi natukenegi sellel “tervislikkuse ja kerguse” lainel enne suvehooaega, siis valis Margit sel korral küpsetamiseks Vilma uue muffinipulbri. See maitseb sama hästi, kui Vilma klassikaline muffinipulber, kuid on valmistatud täisterajahust, mis teadaolevalt on palju tervislikum, kui valge nisujahu. Täisterajahust tehtud muffinipulber ei ole ka nii magus, seega võid valmistada sellest suurepäraset ka soolaseid muffineid.

Muffinipulber on hea valik, kui on kiire ning tahaks näiteks peagi saabuvatele külalistele midagi head pakkuda. Segu valmistamine käib kiirelt ning kõik juhised on pakendil kirjas. Lihtsalt täidad vormid seguga ja paned ahju. Margit mõtles välja ka väga mõnusa retsepti – glasuuritud sidruni-mustika täisteramuffinid. Muffinipulbrist tehtud muffinitele võid lisada komponente täiesti oma maitse järgi. Kuigi ka ilma millegita on need muffinid väga head!

Margitil on ka väike nipp teile: kui hakkate pulbrist segu tegema, siis jätke natuke pulbrit alles. Sellest pulbirst ja võist saab muffinite peale valmistada krõbeda katte, lähemalt loe valmistamisõpetusest. Glasuuri tegemine piimast, tuhksuhkrust ja sidrunimahlast ka väga lihtne. Glasuur sobib väga hästi muffinite peale ning jätab ka hõrgu ja ilusa välimuse, eriti kui muffinite peal on kõrbe koorik jahust ja võist.

Vaata veel retsepte Vilma jahusegudest!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here