Tarte Tatin

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 10 min

 

Koostisained

8-le

  • 250 g võiga lehttainast või pärmi lehttainast
  • 1 spl jahu rullimiseks
  • umbes 800 õunu (magus-hapukaid)
  • 100 g suhkrut
  • 55 g võid

Valmistamisõpetus

  1. Rulli taigen umbes 1,5-2 cm paksuseks nii, et ulatuks vormis katma õunu.
  2. Vooderda 22-23 cm läbimõõduga lahtikäiv taignavorm küpsetuspaberiga.
  3. Puhasta ja tükelda õunad ning aseta vormi põhja.
  4. Haki või kuubikuteks ja jaga kuubikud ühtlaselt kogu vormi ulatuses ja puista peale suhkur.
  5. Kata õunad taignaga ja tee kahvliga augud, et üleliigne niiskus pääseks välja.
  6. Küpseta 170 kraadises eelsoojendatud ahjus 35-40 minutit või kuni põhi on tumedam kuldpruun.
  7. Lase veidi jahtuda. Eemalda vormilt lahtikäiv osa ja keera kook ümber. Serveeri niisama või koos vaniljejäätisega.

Tarte Tatin

Tarte Tatin

Valmistasime Retseptisahtliga esimest korda Tarte Tatin ’i ehk tagurpidi õunakooki. Alati on tore teha midagi esimest korda ja kui tuleb ka hästi välja siis on kohe eriti hea meel. Kuigi nimi kõlab uhkelt ja keeruliselt, siis valmistamine on tegelikult väga lihtne.

Tarte Tatin

Tarte Tatin sai oma nime prantslastest õdede, Stéphanie and Caroline Tatini järgi, kes selle leiutasid ning serveerisid kooki oma hotellis firmakoogina. Legendi järgi leiutas Stéphanie Tatin koogi kogemata, aga kuna külalistele kook väga meeldis, hakkas ta kooki sama moodi valmistama ka edaspidi. Sellest sai Hôtel Tatin’i firmaroog ning kook sai kuulsaks kogu Prantsusmaal.

Tarte Tatin

Meie maitsev Tarte Tatin küpses kodu- ja köögitarvete poest Apelsin ostetud lahtikäivas koogivormis. Kvaliteetne koogivorm küpsetamiseks on maitsva koogi üheks oluliseks komponendiks. Apelsinist leiad laia valiku erinevaid ja kvaliteetseid koogivorme – nii kandilisi kui ümmargusi ning väga erinevast materjalist. Koogivormid leiad Apelsini mugavast e-poest ning füüsilistest poodidest Tallinnas (Rocca al Mare keskus, Ülemiste keskus, Kristiine keskus), Tartus (Lõunakeskus) ja Rakveres (Vaala keskus).

Tarte Tatin

Justnagu alguses mainisime, kukkus Tarte Tatin välja väga hästi. Õunad olid mõnusalt karamelliseerunud ja põhi krõbe. Tarte Tatin on lihtne ja maitsev kook, mida kodus ise valmistada ning see näeb ka väga efektne välja. Proovige järgi!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here