Kotlet

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • 3 porgandit
  • 2 kartulit
  • 1 väiksem sibul
  • muna
  • sool
  • pipar
  • vahemere ürte
  • oliivõli
  • Kirsstomatid
  • Hapukoor või Kreeka jogurt
  • Kaunistuseks rohelist

Valmistamisõpetus

  1. Riivi kaussi porgandid ja kartul.
  2. Haki sibul peeneks.
  3. Klopi teises kausis muna.
  4. Vala klopitud muna riivitud köögiviljadele.
  5. Maitsesta soola, pipra ja vahemere ürtidega ning sega.
  6. Pressi kotletipressiga ilusad köögiviljakotletid.
  7. Prae pannil kotletid vähese oliivõliga.
  8. Lõika kirsstomatid pooleks.
  9. Maitsesta hapukoorekaste soola ja pipraga.
  10. Serveeri köögiviljakotletid koos kastme ja tomatitega ning pane kaunistuseks näiteks tüümiani.

Kotlet

Köögiviljakotlet hapukoorekastmega

Nagu te teate, siis meile meeldib enamasti ikkagi tervislikult toituda, sest üritame töö kõrvalt ikka kõik ilusti ka trennis käia ja teame, kui oluline on kehale vajalikke toitaineid anda, et tervis ja enesetunne oleksid head ja kõige olulisem, et oleks energiat blogi pidada ja teiega kõike seda tarkust jagada :).

Tihedamad blogilugejad teavad ka juba seda, et meile meeldib Soomest pärit köögitarvikute sari Maku väga ja oleme nende erinevaid tarvikuid ja nõusid juba peaaegu aasta kasutanud ning oleme nende toodete hinna- ja kvaliteedi suhtega rahul.

Avastasime jällegi Koduekstrast sellise huvitava köögitarviku, milleks on kotletipress. Sellega saab teha igast erinevaid kotlette. Meil tekkis seda nähes kohe ühe tervisliku kotleti isu ja avastasime ka seda, et meil puudub blogist tervislike kotlettide retsept, seega võtsime kotletipressi muidugi riiulilt endaga kaasa.

Kotletipress on mõeldud siis kotleti pressimiseks. Eriti hästi töötab see hakklihakotleti peal, sest see kotlet hoiab ennast väga hästi koos. Meie tegime köögiviljadest kotleti ja selle pressimisel tuli enne köögiviljadest välja tulev vedelik eemaldada ja siis pressida. Press töötab nii, et tõsta kotletisegu pressile ja suru pressi pealmise osaga tugevasti peale. Press töötas isegi köögiviljakotleti peal päris hästi, kuid ei jätnud neid toredaid jutte peale, mis jäävad hakklihakotletile.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here