Ahjupraad Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 1 h

Kokku kuluv aeg: 1 h 20 min

Oleme eelnevateski postitustest julgustanud teid tänavustel pühadel oma loomingulisust kasutama ja püüdma näiteks lauakatmist ka väikese vindiga võtma. Täna soovitame teile tavapärasest ja klassikalisest veidi erinevamat ahjupraadi, milleks on Nõo Tsitruseline Ahjupraad.

Praad on valmistatud seakaelakarbonaadist ja omapära lisab sellele eelkõige kasutatud apelsinimahl, mis muudab marinaadi hõrguks ja tsitruseliseks. Liha on värske, mahlane ja mõnusa apelsinimaitsega.

Nõo tsitruseline ahjupraad sobib hästi ka neile, kes tervislikel põhjustel päris kõike süüa ei saa – praad on nimelt täielikult nii laktoosi- kui ka gluteenivaba.

Kartuleid otsustasime seekord samuti veidi teismoodi küpsetada. Enne ahju panemist lõikasime kartulid õhukesteks viiludeks, aga nii, et kartuli alumine äär jääks siiski terveks ja juurvili siiski tervikuna püsiks. Nii jäävad kartulid ühest äärest mõnusalt krõbedad ning kaunilt kuldpruunid. Lisaks praadisime juurde peekonit ja et prae üldmulje veelgi uhkem oleks asetasime peekoni kartuliviilude vahele.

Et korralik jõulupraad siiski ilma hapukapsata läbi ei saa, tegime juurde ka praekapsast ning serveerisime selle hõrgu tsitruselise liha all.

Soovitame praad kaunistada värvikuse lisamiseks eraldi jõhvikate, apelsiniviilu ja rosmariini oksaga.

Ahjupraad Retseptisahtel

Koostisained

  • Nõo tsitruseline ahjupraad
  • Kartuleid
  • Hapukapsast
  • Peekonit
  • Soola
  • Pipart
  • Jõhvikaid või pohlasid

Valmistamisõpetus

  1. Pane Nõo tsitruseline ahjupraad umbes 1 h ahju 180 kraadi juures.
  2. Koori kartulid ja viiluta kartul nii, et kartuli alumine äär jääks siiski terveks ja juurvili siiski tervikuna püsiks.
  3. Maitsesta kartulid soola ja pipraga ning pane kartulid ahju, kuni need on kuldpruunid.
  4. Prae pannil hapukapsas.
  5. Prae pannil peekon ja lase jahtuda.
  6. Kui peekon on jahtunud, siis tükelda peekon väikesteks tükkideks ja kui kartul on valmis, siis aseta peekon kartuliviilude vahele.
  7. Serveeri ahjupraad, hapukapsas ja viilutatud kartulid ning kaunistuseks võid lisada jõhvikaid või pohlasid.

Vaata veel liharooge siit!

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here