retseptisahtel tursk

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

 

Koostisained

  • 4 x 100 g turska (sobib ka külmutatud)
  • 2 spl jahu
  • 1-2 tl vahemere ürdisegu
  • 2 tl persillade maitseainet
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 2-3 spl sidrunimahla
  • sool
  • pipar
  • 1 spl riivitud parmesani
  • ekstra neitsioliiviõli
  • 1 spl võid

Valmistamisõpetus

    1. Vala taldriku põhjale jahu.
    2. Lõika kala neljaks ühtlaseks tükiks ja patsuta kuivaks.
    3. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, lisa oliiviõli.
    4. Veereta kala jahus ja pane pannile.
    5. Lisa sool ja pipar ning prae mõlemad pooled kuldpruuniks.
    6. Lisa või ja ürdid, riivitud sidrunikoor ja mahl, sega ettevaatlikult, et kala katki ei läheks.
    7. Serveeri soovitud lisandiga ja raputa peale riivitud parmesan.

Vahemere tursk

Tutvustan teile ühte kulinaariamaailma klassikut, milleks on otseloomulikult oma läikiva valge lihaga tursakala. Täna uudistame lähemalt Vahemere kööki, kus valmib särtsakate maitsenüanssidega Vahemere tursk.

retseptisahtel tursk

Tursk on populaarne ja mitmekülgne kala, mis on levinud kogu maailmas. See valge lihaga kala on hinnatud mitte ainult selle maitse, vaid ka toiteväärtuse tõttu. See on suurepärane valguallikas, samas madala rasvasisaldusega ning see teeb kalast populaarse dieettoidu. Lisaks sisaldab tursk kasulikke omega-3 rasvhappeid, mis on olulised südame tervise jaoks, ning rikkalikult vitamiine ja mineraale, nagu B12, fosfor ja seleen. Tursamaksas on hulganisti  A- ja D-vitamiini ning sellest toodetakse kalamaksaõli.

retseptisahtel tursk

Üks tursa silmapaistvaid omadusi on selle suhteliselt neutraalne maitse, mis muudab selle ideaalseks erinevate maitsete ja vürtsidega kombineerimiseks. Turska võib valmistada mitmel viisil, sealhulgas küpsetada, grillida, praadida, keeta või aurutada. Kõige levinum viis turska kasutada on fileena, kuid kogu kala võib olla ka maitsva supi või hautise aluseks. Vahemere turska saab serveeritakse koos kartulite või riisiga, või siis lihtsalt vahemere dieedile omaselt värske salatiga. Tursa liha sobib hästi selliste Vahemere maitsetega nagu oliiviõli, sidrun, küüslauk ja tomatid. See kala on klassikaline valik paljudes traditsioonilistes roogades, alates Briti fish and chips‘ist kuni Portugali bacalhau‘ni.

retseptisahtel tursk

Meie tursk valmib Apelsini malmpannil. Niimoodi valmistades ja serveerides saad endale ja oma perele pakkuda sarnast elamust nagu restoranides. Apelsini mugavast e-poest ning füüsilistest poodidest Tallinnas (Rocca al Mare keskus, Ülemiste keskus, Kristiine keskus), Tartus (Lõunakeskus) ja Rakveres (Vaala keskus) leiad mitmeid erinevaid ja kvaliteetseid köögitarvikuid igaks sündmuseks.

Vaata ka kookoskoorikus tursa retsepti siit.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here