Vastlapäeva menüü Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Eelroog – Peekonirullid krõbeda koorikuga

Peekonirullid retsept

Koostisained

    • 1 pakk Kikase kanafilee pulki
    • 6 peekoniriba
    • soovi korral tüümiani ja idusid

    Tomatipasta dipikaste

    • suhkur
    • sool
    • pipar
    • veiniäädikas

    Majoneesi-hapukoore dipikaste

    • sidrunimahl
    • petersell
    • roheline sibul
    • majonees
    • hapukoor
    • dijoni sinep

Valmistamisõpetus

  1. Keera Kikase kanafilee pulkadele peekoniribad ümber ning pane need 15 minutiks 180 kraadi juures ahju.
  2. Tee valmis dipikastmed.
  3. Sega tomatipasta kastmeks kokku näpuotsatäiega suhkrut, soola, pipart ja veidi veiniäädikat.
  4. Majoneesi-hapukoore kastmeks sega kokku üks kolmandik majoneesi ja 2 kolmandikku hapukoort, lisa juurde pool tl dijoni sinepit, pool tl sidrunimahla ja haki juurde petersell ning roheline sibul.
  5. Serveeri soojalt koos idude ja tüümianiga.

Valmistamisaeg: 0 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

Pearoog – Hernesupp

Hernesupp Retseptisahtel

Koostisained

  • 1 pakk Mamma hernesupp
  • 2 spl kohvikoort
  • ürte

Valmistamisõpetus

  1. Eemalda pakend
  2. Soojenda potis kuni keemiseni
  3. Lisa serveerimise ajal igasse kaussi 2 spl kohvikoort ja veidi ürte

Valmistamisaeg: 1 h 30 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 50 min

Magustoit – Vastlakukkel – roosa täidisega

Vastlakukkel Retseptisahtel

Koostisained

    • 1 muna

    Taigen

    • 900 g jahu
    • 1 tl soola
    • 3-4 supilusikat suhkrut
    • 1 pakk Nordic kuivpärmi (u 11 gr)
    • u 250 g toasooja hapukoort
    • 250 ml käesooja vett
    • 70 g sulatatud võid

    Täidis

    • toormoosi
    • 200 ml vahukoort
    • 200 g teralist kohupiima
    • 4 spl suhkrut
    • 1,5 spl sidrunimahla
    • poolt tl vanillisuhkrut
    • peedipulbrit

Valmistamisõpetus

    1. Sega omavahel taigna kuivained.
    2. Lisa hapukoor, vesi ja või.
    3. Sõtku kuni taigen tuleb käe küljest lahti
    4. Lase kerkida tund aega, siis vajuta tainas maha ja lase veel umbes pool tundi kerkida.
    5. Eelsoojenda pöördõhuga ahi 200c.
    6. Vormi taignast kuklid ja pintselda need 1 lahtiklopitud munaga.
    7. Pane veevannil 15-20 minutiks ahju.
    8. Täidiseks vahusta vahukoor 2 spl suhkruga ja sega teises kausis kohupiim kokku 2 spl suhkruga.
    9. Sega vahukoor ja kohupiim omavahel kokku ning lisa roosa värvi saamiseks peedipulber. Sega juurde sidrunimahl ja vanillisuhkur.
    10. Võta kuklid ahjust välja, lõika mütsikesed pealt ära ning uurista veidi kukleid ja mütsikesi, et täidis ära mahuks. Pane kõigepealt kukli peale toormoosi ja seejärel vahukoore ning kohupiima segu.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here