Wrap Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Millest ei saa suvel kunagi küllalt? Grillimisest! Selleks aga, et suvised koosviibimised süte ääres liialt üksluiseks ei muutuks, proovime vahelduseks liha juurde lisada midagi, mis on põhitoiduks paljudes maailma eripaikades. Tänase päeva staariks on lameleiva perekonda kuuluv täistera tortilla!

Hiinas, Mehhikos, Indias, Kreekas, Türgis, Itaalias, Norras ja veel mujalgi on jahust ja veest küpsetatud leib igapäevane ja lausa traditsiooniline. Ka meie oma Eesti ettevõte, LameLeib OÜ, on rikastanud meie toiduvalikut ehtsa, puhta ja koduse leivaga. Kuigi tegu pole ehk meie mõistes klassikalise leivaga, on sellel siiski omad kindlad eelised. LameLeiva tooted on õhukesed ja kergesti töödeldatavad, mistõttu saab nendest valmistada pea kõike, mida hing ihkab. Hea uudis on ka see, et need on säilitus- ja muude ebatervislike lisaainete vabad.

Seekord otsustasime meie valmistada ühe mõnusalt toitva kreekajogurtise wrapi LameLeiva täistera tortillaga. Mahlane ja värsketest toorainetest tulvil kõhutäis valmib lihtsalt ja sellega saab hakkama igaüks. Praegusel ajal on eriti hea veel see, et paljud täidise koostisosad tulevad otse koduaia peenralt. Muide, wrapi võib valmistada ette ka järgmiseks päevaks, et see siis näiteks kontorisse kaasa võtta. Meie soovitame seda süüa aga soojalt – otse grillilt tulnud wrap maitseb lausa taevalikult!

Põhi

  • LameLeiva täistera tortilla

Kaste

  • Maitsestamata Kreeka jogurt
  • Murulauk
  • Sool-pipar

Täidis

  • Kurk
  • Tomat
  • Punane sibul
  • Basiilik
  • Petersell
  • Murulauk

Märkmed

  1. Koostisosade kogused määra oma soovi järgi.

Valmistamisõpetus

1. Määri LameLeiva täistera tortilla leht kastmega.

Wrap Retseptisahtel

2. Aseta LameLeiva täistera tortilla keskele varem valmis küpsetatud grill-liha nii, et tortilla ülemisest ja alumisest osast jääb pisut vabaks.

Wrap Retseptisahtel

3. Lao liha kõrvale viilutatud kurk ja liha teisele poole tomativiilud.

Wrap Retseptisahtel

4. Liha peale aseta punane sibul.

Wrap Retseptisahtel

5. Kõige peale lao maitseroheline: basiilik, peresell ja murulauk.

Wrap Retseptisahtel

6. Keera LameLeiva täistera tortilla alumine osa poolele täidisele katteks peale.

Wrap Retseptisahtel

7. Suru LameLeiva täistera tortilla alumist osa õrnalt ja keera tortilla parem serv täidisele.

Wrap Retseptisahtel

8. Keera ka vasak serv üle täidise ning suru õrnalt. Vaata, et servad jääksid ilusti kinni.

Wrap Retseptisahtel

9. Aseta valminud wrap grillile.

Wrap Retseptisahtel

10. Soojenda seni, kuni torillale ilmuvad kuldpruunid laigud.

Wrap Retseptisahtel

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here