Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 35 min
Koostisained
- Kikase Kukegrilli
- Šampinjone
- Sinihallitusjuustu
- Punast kapsast
- Ürte
Valmistamisõpetus
- Eemalda šampinjonidel jalad ja täida sisu sinihallitusjuustuga.
- Tõsta Kikase Kukegrill grillile ja grilli umbes 20-25 minutit.
- Täidetud šampinjonid tõsta 10-15 minutit hiljem grillile.
- Serveeri koos punase kapsaga ja lisa ürte.
Täidetud šampinjonid Kukegrilliga
Seenelkäimine on igal eestlasel veres. Pole just harv juhus, kui suviti on metsaääred pargitud autosid täis ning suur hulk seenelisi tatsab metsas ringi, et oma tühjad ämbrid ja korvid, seentega täita. Kes on rohkem ennast ette valmistanud, selle anumad täituvad kiiremini ning need, kes jäävad tühjade kätega, seavad sammud poodi, et oma seened sealt kätte saada. Kukeseente aeg algab juba juunikuus, aga praegune kuiv suvi pole väga seente kasvamisele kaasa aidanud. Nii tuli ka meil seada sammud poodi ja ning hoopis osta seened. Plaan oli meil valmistada täidetud šampinjonid.
Ahjus me neid valmistama ei hakanud, sest praegu on õus põhimõtteliselt iga päev perfektne ilm grillimiseks. Kuna täidetud šampinjonid ise väga hästi kõhtu ei täida, siis nende kõrvale mõtlesime ka liha grillida. Ostsime poest Kikase Kukegrilli. See on broilerikintsulihast valmistatud grillliha, mis on kergelt pikantse alatooniga marinaadis. Liha on mõnusalt paprikane ning kergelt magus. Liha grillimiseks kulus umbes 20 minutit.
Samal ajal kui liha grillisime panime grillile ka täidetud šampinjonid. Täitsime need sinihallitusjuustuga. Enne seda eemaldasime seentel jalad, et tekiks tühimik, kuhu juustu lisada. Šampinjonid on väga head seened, mida täita, sest nende kübar on kui mõnus väike korvike, mille sisse oli juustu väga hea panna. Kes sinihallitusjuustu ei söö, võib selle asendada mõne muu meelepärase juustuga.
Kui kanaliha ja täidetud šampinjonid grillil said valmis, siis serveerisime need ilusal valgel taldrikul. Kõrvale tegime veel salati ning kogu kaunistamiseks kasutasime rosmariini.