Rabarberikeeks

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 50 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 5 min

Koostisained

  • 180 ml toiduõli
  • 2 L suuruses muna
  • 280 g paksu maitsestamata Kreeka jogurtit
  • 300 g suhkrut
  • 300 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl söögisoodat
  • Näpuotsaga soola
  • 200-300 g rabarberit

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta ja tükelda 200-300 g rabarbereid.
  2. Sega kokku 2 L suuruses muna, 180 ml toiduõli, 280 g Kreeka jogurtit ja 300 g suhkrut.
  3. Seejärel sõelu 300 g jahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 1/2 tl söögisoodat ja näpuotsaga soola vedeliku sisse.
  4. Sega kuni tainas on ühtlane.
  5. Vala keeksivormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures umbes 50 minutit.

Rabarberikeeks

Koduselt hea rabarberikeeks

Kas te teate mis aeg praegu on? Kui vastate, et suveaeg ja aeg puhata, siis teil on õigus, kuid peale selle on veel ka rabarberiaeg! Rabarber hakkab kasvama juba kevadel ja kasvab kuni sügiseni. Tema lihakad varred sisaldavad rohkesti kaltsiumi, mis hoiab korras luud ja hambad. Nii, et igati kasulik ja vajalik taim on rabarber. Meil valmis rabarberikeeks. Väga levinud on valmistada rabarberist maitsev plaadikook, kuid rabarberikeeks tundus palju huvitavam väljakutse. Lisaks meile endile meeldib ka keeks väga.

Rabarberikeeks

Enne kui hakata keeksi valmistama on vaja mitut vajalikku asja, mis meid kokkamisel aitavad. Me oli vaja keeksivormi, kaussi, mõõdukannu ja spaatlit. Need vajalikud asjad saime Apelsini poest. Spaatel on üks selline abimees, mille puudumist märgatakse alles siis, kui seda väga vaja läheb. Spaatliga on väga mugav tainast segada ja lisaks aitab see ka tainast nõust kätte saada. Samuti on väga hea sellega tainast keeksivormis tasandada. Kui kunagi läheb tordi tegemiseks, siis jällegi on spaatel selline abimees, millega on hea tordile glasuuri või kreemi kanda.

Rabarberikeeks valmis meil mängleva kergusega. Õnneks leidsime ka väga magusad rabarberid, millega kooki valmistada. Rabarbereid kasvatatakse kasvuhoones või niisama aiamaa peal. Tavaliselt on kasvuhoones kasvatatud rabarberid palju punasema ja magusama varrega. Avamaal kasvanud rabarberid kipuvad jällegi olema paksema ning heledama varrega ning palju hapuma maitsega. Osa hakitud rabarberist läks meil sügavkülma, et tulevikus oleks hea võtta.

Rabarberikeeks on magustoit, mis meeldis kõigile, kes seda sõid. Seda kiitsid isegi need inimesed, kes muidu väga suured rabarberisõbrad ei ole. Meie arvates sobibki rabarber just keeksi sisse väga hästi, sest keeks ise on magus ja rabarber natuke hapu ning koos need täiendavad ennast suurepäraselt.

Rabarberikeeks

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here