Külmsuitsulõhe

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • Pakk Viči külmsuitsulõhe
  • Kurki
  • Punast kapsast
  • Porgandit
  • Avokaadot
  • Redist
  • Seesamiseemneid
  • Wakame vetikat
  • Marineeritud ingverit
  • Sojakastet

Valmistamisõpetus

  1. Koori porgand ja haki peenikesteks viiludeks.
  2. Lõika kurgist rattad.
  3. Haki punane kapsas ja redis.
  4. Lõika tükkideks avokaado ja kuubikuteks külmsuitsulõhe.
  5. Tõsta kõik koostisosad kaussi ja külmsuitsulõhe kõige peale.
  6. Raputa peale seesamiseemneid ning serveeri koos sojakastme ja marineeritud ingveriga.

Külmsuitsulõhe

Jaapanipärane külmsuitsulõhe

Jaapani toidukultuur on väga omanäoline ning eriline. Suurt rõhku pannakse alati toitude serveerimisele ning väljanägemisele. Tähtis on nii toidu värv, tekstuur kui ka toidu paiknemine taldrikul. Meil tuli just ükspäev isu külmsuitsulõhe järele ning proovisimegi seda valmistada hoopis teistmoodi, kui muidu oleme harjunud. Ei hakanud seekord tegema ei võileiba ega ka sushit, vaid panime just rõhku kvaliteetsele toorainele ning huvitavale serveerimisviisile.

Meie retsepti põhitegelane on lõhe. Ostsime poest Viči külmsuitsulõhe, sest see sisaldab väga hea kvaliteediga lõhefileed ja soolamisel on kasutatud kasulikku Himaalaja soola. Lisaks oli meil vaja just sellist suuremat külmsuitsulõhe fileed, et see siis omakorda sobivateks kuubikuteks lõikuda.

Külmsuitulõhe

Värskeid köögivilju lõigates tuleb tähele panna, et kõik koostisained oleksid lõigatud nii, et need hiljem omavahel hiljem kokku sobiksid. Näiteks lõikasime külmsuitsulõhe kuubikuteks, kurgi ja avokaado tegime viiludeks ning redise lõikasime kangikujulisteks tükkideks. Teised koostisained hakkisime piklikeks ribadeks. Seda kõike selleks, et hiljem oleks kõike kausis parem paigutada.

Külmsuitsulõhe

Serveerisime kogu roa kaunis klaasist kausis. Kaussi asetasime külmsuitsulõhe ning teised koostisosad sektoritena. Lõpptulemus nägi väga ilus ning värviline välja. Peale puistasime veel seesamiseemneid ning serveerisime kogu roa kõrvale veel marineeritud ingverit ja sojakastet.

Lihtne, kiire, kuid väga efektne kerge eine oligi valmis. Alati ei peagi väga hullult vaeva nägema, et teha midagi uut ja huvitavat. Lihtsate vahendite ning kvaliteetse toorainega on teinekord võimalik luua väga kihvte ning ainulaadseid lahendusi.

Külmsuitsulõhe

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here