Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
- Härmavilja brokoli
- Marine puhastatud hiidkrevetid sabaga
- Spagetid
- Aasiapärane puljong
- Päikesekuivatatud tomatid
- Oliivõli
- Sidrunimahl
- Küüslauk
- Pipar
- Parmesan
Valmistamisõpetus
- Sulata krevetid tõstes krevetid sügavkülmast külmkappi.
- Keeda pasta.
- Vala oliiviõli pannile ja prae krevetid ning maitsesta pipraga.
- Lisa pannile hakitud küüslauk ja sega.
- Vala pannile brokoli, aasiapärane puljong ja sidrunimahl.
- Lisa pasta ja riivi peale parmesani ning sega.
- Viimasena lisa päikesekuivatatud tomatid.
Krevetipasta
Hea pasta tuleb siis välja, kui seda südamega teha. Meie katsume alati oma pastasid teha südamega. Tegu on tegelikult väga lihtsa roaga, kuid kuidagi tundub ikka pasta paljudele keeruline ettevõtmine ning levinud on arvamus, et kuskil väljas restoranis osatakse ainult hästi pastat teha. Otsustasime valmistada krevetipasta, mis peaks kõik neid pastausku pöörama, kes ise ei ole veel vaevaks võtnud seda ise valmistada.
Meie krevetipasta retsept on selles suhtes väga lihtne, et pastatainast me seekord ise ei teinud ning kõik komponendid valisime sellised, et neid oleks väga lihtne valmistada ning, et kõik saaksid sellega ilma vaevata hakkama.
Tihti, kui meil tekib soov teha mingit kerget ja lihtsat rooga ja kvaliteetses tooraines ei taha me allahindlusi teha, siis keerame oma pilgu Härmavilja poole. Kasutasime Härmavilja külmutatud brokolit. Nende brokoli on kohe, juba enne külmutamist, pestud ja lõigatud suupärasteks tükkideks. Võta ainult pakist välja ning võibki juba toimetama hakata.
Krevetipasta teiseks tähtsaks komponendiks on kindlasti krevetid. Võimalik, et tegelikult on see on üldse kõige tähtsam koostisaine, sest muidu poleks see ju krevetipasta. Krevettidest valisime Marine puhastatud hiidkrevetid sabaga. Puhastatud on alati väike võlusõna meie jaoks, sest siis läheb kogu kokkamine palju ladusamalt ning hoiame ka kõvasti aega kokku.
Pasta saigi meil valmis ning kui juba välimuse järgi vaadata, siis tegu on kindlasti ühe väga isuäratava roaga. Krevetid nägid välja väga ilusad ning säilitasid valmistamisel ka oma algupärase kuju. Kes veel pastausku pole, siis pärast selle retsepti valmistamist olete juba kindlasti.