Kanarull

Valmistamisaeg: 35 min

Küpsetamise aeg: 35 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 5 min

Koostisained

  • 2 tk Talleggi eestimaist kana rinnafileed
  • 6 väikest sibulat
  • 300 g pastinaaki
  • 1 keskmine porru
  • 100 g rediseid
  • õli ja võid praadimiseks ja määrimiseks
  • kuivatatud ürte
  • sool
  • pipar

Valmistamisõpetus

  1. Tambi kana rinnafilee ühtlaseks.
  2. Laota peale spinat, keera rulli ning sulge hambatikkudega.
  3. Prae pannil umbes 10-15 min keskmisel kuumusel kuni kanarulli pind on ilus ja kuldpruun.
  4. Lase lihal enne lahti lõikamist puhata. Vihje: kui rull liialt vetrub, võib liha veel veidi toores olla, siis prae paar minutit rulli igast küljest veel.
  5. Eelkuumuta ahi 200-kraadini.
  6. Puhasta juurviljad, poolita porgandid ja pastinaagid ühesuurusteks.
  7. Redised ja sibulad poolita.
  8. Porru lõika umbes 6cm pikkuseks ja poolita.
  9. Seejärel pintselda juurviljad õli ja toasooja võiga.
  10. Lisa sool, pipar ja kuivatatud ürdisegu (nt persillade).
  11. Pane ahju umbes 15-20 minutiks.

Kanarull

Kanarull köögiviljadega

Mulle tundub, et nüüd on see suurem talv, paljukest teda ka oli, lõpuks möödas kah. Mul tuleb kevadega tihtipeale kaasa ka isu pisut kergemate toitude järele. Märtsikuisest päikesest innustatuna otsustasin kokata valmis ühed isuäratavad kanarullid, mida parimast meie lettidel leiduvast rinnafileest teha saab. Pisut köögivilju, millest üks erilisem kui teine, natuke Talleggi kana rinnafileed ning sinu kevadine kanarull on tegemiseks valmis.

Taldrikutäis tervist

Kana kergusest ja kasust tervisele oleme juba palju rääkinud, aga tänasel taldrikutäiel leidub nii mõndagi huvitavat, mida seni üsna harva kasutada oleme saanud. Näiteks pastinaak, tuntud ka kui aed-moorputk, on täis südant tervendavaid aineid. Seal sisalduv kaalium aitab vähendada vererõhku ning foolhape võitlevad halva kolesterooliga.

Porru omas juba 3 tuhat aastat tagasi egiptlaste toidulaual tähtsat kohta ja seda põhjusega – suurepärane A, C ja K vitamiinide allikas ning rikas raua ja mangaani poolest. Viimased on eriti olulisel kohal vere kvaliteedi ning aju ja närvisüsteemide töös.

kanarull

Teeme nii

Kerge pole kanarull mitte ainult kõhule, vaid seda on ka lihtne teha. Sel korral või õigemini pea alati kasutan just Talleggi kana rinnafileed. Tegu on meie ainsa kodumaise linnulihatootjaga ning tänu nende laiale valikule pole kunagi linnuliha kokates pidanud midagi muud valima. Ega väga ju ei tahaks ka, sest kvaliteet on neil läbi aasta olnud ühtlaselt hea ning mis kõige peamine – nende värske kanaliha pärineb antibiootikumideta kasvatatud kanadelt.

kanarull

Kõigepealt tampisin rinnafilee ühtlaseks. Seejärel laotasin sinna peale spinati ning keerasin asja rulli ja sulgesin selle hambatikkudega. Kui kanarull sai kindlalt fikseeritud, praadisin seda umbes 10-15 minutit keskmisel kuumusel, kuni selle pind sai ilus ja kuldpruun. Põhimõtteliselt võib rulli peale seda lahti lõigata, kuid mina lasin lihal natuke ka puhata ja lõikasin siis lahti. Muide, kui liha liialt vetrub, võib see veel toores olla – sellisel juhul prae igat lõiku mõlemast küljest.

Köögiviljadega on lihtne – pärast puhastamist lõikasin porgandid ja pastinaagid ühesuurusteks. Rediste ja sibulate puhul piisab poolitamisest. Porru lõikasin 6cm pikkuseks ning poolitasin ka selle. Pintseldasin köögiviljad õli ja toasooja võiga, lisasin maitseained ning jätsin 15-20-ks minutiks ahju 200 kraadi peale (ahju tasub eelkuumutada). Ja voila! Kanarull koos köögiviljadega oli valmis nautimiseks.

kanarull

Naudi

Kerged road on teinekord väga teretulnud, eriti just peale seda rasket söömaorgiat, mida vanarahvas vastlapäevaks nimetas. Tee sellest kodus mõnus õhtusöök või paku mõnel tähtpäeval oma külalistele – sobib suurepäraselt igasse õhustikku. Põnevad köögiviljad ning kvaliteetne Talleggi kana rinnafilee teevad kokku ühe isuäratava eine!

Vaata ka meie naistepäeva postitust ja videot!

kanarull

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here