Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 35 min
Koostisained
- Kikase Talvegrill kanalihast
-
1 võiksem suvikõrvits
-
1 paprika
-
1 punane sibul
-
2 keskmist bataati
-
2-3 spl riivitud parmesani
- Grillvardad
Valmistamisõpetus
- Puhasta ja tükelda juurviljad ning aseta väikeste vahedega vardasse.
- Lõika bataadist umbes 1,5 cm paksused rattad ja raputa peale parmesan.
-
Aseta eelsoojevdatud 200 kraadisesse ahju umbes 15 minutiks või kuniks kana on valmis.
- Serveeri värske salatiga.
Grillvardad köögiviljadega
Sirvisin ükspäev pilte suvisest aiapeost ning sel oli üsna ootamatu tagajärg – tekkis tohutu grill-liha isu. Samas ega seal suurt midagi imestada ka pole, sest viimasest grillimisest on ju paras ports aega möödunud. Seega ongi meil täna plaanis see isu rahuldada ning tehtud sai grillvardad köögiviljadega, mille juures mängis suurt rolli maitsev Kikase talvegrill kanalihast.
Tulemas on jõulud ja nendega koos ka väga kiired ajad – miks mitte siis oma elu kokkamise arvelt pisut lihtsamaks teha ja pakkuda jõululaual värsket Kikase grill-liha. Kikase roogade üheks suurimaks eeliseks on nende maitsemeistrite hea töö minu elu lihtsustamisel – maitsestamise etapi võib kõige täiega vahele jätta ja sestap polnudki mul lihaga vaja mitte midagi peale vardasse lükkamise ette võtta. Aga vardasse ei läinud üksnes see väärt talvegrill kanalihast – grillvardad köögiviljadega eeldab ju ka köögivilju.
Kanaliha on oma headuse juures juba tuntud – sobib see ju suurepäraselt trennisõpradele ja seega otsustasin seltsiks lisada muu hulgas ka suvikõrvitsat ja bataati. Esimene sisaldab palju väga vajalikke toitaineid nagu folaat ja kaalium ning seda on ka seostatud südamehaiguste riski vähendamisega. Bataat võib aga aidata stressi langetada ning pakub kana suure valgusisalduse kõrvale palju kiudaineid. Sedasi on need grillvardad köögiviljadega üks väga hea kombo.
Kikase talvegrill kanalihast sobib lisaks vardasse lükkamisele ka lihtsalt ahjuplaadil või hoopis pannil küpsetamiseks – võite vabalt need grillvardad köögiviljadega mõneks teiseks korraks jätta. Eriti veel need, kelle elutempo pisut kiirem ja soovite ilma mingi vaevata oma kõhtu ühe maitsva roaga täita. Laotage talvegrill kanalihast alusele, tükeldage köögiviljad niisama sinna juurde ning laske suurel kuumal oma töö teha.