Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 40 min
Koostisained
- 250 g jahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl söögisoodat
- 0,5 tl soola
- 3 spl suhkrut
- 2 toasooja muna
- 140 g petti või keefiri
- 4 spl toiduõli ja veidi veel vormi määrimiseks ja pannil küpsetamiseks
Kreemi koostisained
- Vanillisuhkur
- 3-4 spl karamelli kondenspiima
- 300 ml vahukoort
Valmistamisõpetus
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
- Sega eraldi kaussides kokku esmalt kuivained, seejärel kõik vedelikud ja muna (sealhulgas ka 4 spl õli) ning siis omavahel kuivained ja vedelik.
- Aseta muffinivormi paberid ja määri kergelt õliga kokku.
- Pane tainas vormidesse umbes kolmveerandi peale ja jäta veidi tainast alles, et pannil kaunistuseks pannkoogid valmistada.
- Küpseta 20-25 minutit või seni, kuni kuldpruun ja tikk jääb puhtaks.
- Kuumuta pann ja määri õliga.
- Võta alles jäänud pannkoogitainas ja aseta teelusika kaupa pannile.
- Lase cupcake’del ja pannkookidel jahtuda, et kreem ei sulaks.
- Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor tugevaks vahuks.
- Lisa sellele karamelli kondenspiim.
- Kui soovid magusamat segu, lisa 1-2 tl suhkrut.
- Pane kreem pritsikotti ja kaunista sellega muffinid.
- Aseta muffinite peale pannil küpsetatud väikesed pannkoogid.
Pannkoogi cupcake
Kui hiljuti jagasin ma väikeste pannkookide retsepti, siis seekord otsustasin ma teha midagi veel pöörasemat – pannkoogi cupcake’i. Lihtsalt öeldes on pannkoogi cupcake magustoit, kus pannkoogid on asetatud muffinite peale. Nii muutub tavaline cupcake palju erilisemaks, sest lisaks maitsvale karamellikreemile ja muffinile on tornina selle otsas ka pehmed, õhulised ja maitselt mahedad pannkoogid. Soovi korral võib pannkookide peale veel omal soovil lisandeid lisada – näiteks mett, mis muudab muffinite maitse veel magusamaks ja mitmekülgsemaks. Ma tegin muffini ja pannkoogi taigna samadel põhimõtetel – nii ei teki maitsetes lahkkõlased ning esile kerkiv kodune pannkoogi mekk on lihtsalt uues kuues!
Muffinile annab viimase lihvi maitsev kreem, mille õrnas ja õhulises konsistentsis oli tunda hõrku karamelli maitset. Et kreemi piserdamine muffinile mööduks viperusteta, kasutasin mina Apelsini tordipritsi ja selle otsikuid – nii sain ma täpselt parajas koguses kramellikreemi lisada.
Kas teadsid, et cupcake kui selline kogus suuremat populaarsust alles selle millenniumi alguses, kui kultusseriaalis “seks ja linn” käidi New Yorgi pagaripoes Magnolia Bakery, mille suurimaks trademark tooteks oli klassikaline cupcake? Algselt ei kandnud cupcake oma praegust nime – seda kutsuti hoopis “1234 koogiks”. Põhjus, miks seda nii kutsuti on aga väga lihtne – see aitas koostisosade kogust meeles hoida. Iga number tähistas Ameerika Ühendriikides ühe koostisosa mõõtühikut “cup” (väljaarvatud viimane, sest sinna läks 4 muna).
Pannkoogi cupcake on väga universaalne magustoit, see pole sugugi liiga magus, sobides edukalt ka kergeks vahepalaks. Mõnusat küpsetamist!