püreesupp

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

 

Koostisained

4-le

  • 75g võid
  • 75g sulajuustu
  • 75g toorjuustu või kohvikoort
  • 100g peekonit
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 väiksem porru
  • 1 sellerivars
  • 1 keskmine kartul
  • 100g brokkolit
  • soola
  • tüümiani
  • pipart

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta juurviljad ja lõika kuubikuteks. Vala peale 1l vett , maitsesta ja lase keema.
  2. Kui juurvili on pehme, vala osa vett teise anumasse ja aseta kõrvale.
  3. Lisa või, juust ja toorjuust ning püreesta ühtlaseks seguks.
  4. Kui supp on liiga paks, siis lisa teisest potist veidi keeduvedelikku juurde. Keera kuumus kinni.
  5. Prae peekon krõbedaks ja nõruta liigne rasv majapidamispaberisse.
  6. Serveeri supp koos peekoniribade või puruga.

püreesupp

Köögivilja püreesupp peekoniga

Retseptisahtli köögis valmis mõnusalt siidine köögivilja püreesupp peekoniga, mis on tervislik, toitev ja hõrk. Püreesupil on hea lasta üleöö seista, siis tugevad maitsed segunevad puljongiga. See annab võimaluse püreel muutuda harmoonilisemaks, mis teeb sellest roast hea töölõuna. Peekonit on mõistlik hoida eraldi karbis, sest supi sees seistes kaotab see oma krõmpsu.

püreesupp

Püreesupp on olnud osa paljudest erinevatest kultuuridest ja selle juured ulatuvad antiikaega. Tol ajal tunti seda nime all “pultace” ja roog valmis peamiselt ubadest ja läätsedest. Koostisosad keedeti ja püreestati erinevate vürtside ja maitseainetega. Selliseid suppe söödi isegi ravi eesmärgil. Keskajal muutusid supid populaarseks Euroopas, eriti Prantsusmaal, kus arendati mitmeid kuulsaid retsepte, nagu kartuli-porrusupp ehk “potage Parmentier”, hernesupp ehk “potage Saint-Germain” ja sibulasupp “potage à l’oignon”. Antud supid olid rikkalikud ja toitvad ning neid leidus nii aristokraatide kui ka lihtrahva menüüst. Püreesuppide tähelend jätkus ka 18. ja 19. sajandil, sest prantsuse kokad jätkasid retseptide täiustamist. Eriti rõhutati värskeid ja kvaliteetseid koostisosi ning seetõttu võis pealtnäha lihtne retsept maitsta nagu kõrgklassi restorani vääriline roog. Tänapäeval on püreesupp levinud üle kogu maailma ja erinevate kultuuride kokad kasutavad vastavaid koostisosi, mis teeb supi väga mitmekülgseks.

püreesupp

Meie köögivilja püreesupp peekoniga podises potis, mis on soetatud kodu- ja köögitarvete poest Apelsin. Apelsin on imeline koht, kust iga kodukokk leiab endale vajalikud tööriistad taskukohase hinna eest. Lisaks sellele on valik mitmekesine ja lai ning potte leiab igale vajadusele.

püreesupp

Köögivilja püreesupp peekoniga on väga hea vaheldus argipäeva, sest pakub mitmekesist maitseelamust ja seda saab serveerida nii soojalt kui ka külmalt. Püreesupp on populaarne mitte ainult oma maitse, vaid ka tervislike omaduste poolest. Supis on palju kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Pealegi, on suppi lihtne ja lõbus valmistada, mis teeb sellest retseptist ühe meie lemmiku.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here