pannkoogid

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

 

Koostisained

  • 200 g isekerkivat jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 1 tl soola 
  • 20 g suhkrut
  • 3 L suuruses muna
  • 25 g sulatatud võid
  • 200 ml piima
  • 1 spl maitsestamata jogurtit
  • praadimiseks õli
  • 300 g ameerikapärast toorpeekonit
  • 1 spl vahtrasiirupit või mett

Valmistamisõpetus

  1. Ühes kausis sega kuivained ja teises vedelikud, seejärel sõelu jahu vedelikesse. Sega korralikult läbi ja lase taignal seista kuskil 10-15 minutit.
  2. Prae keskmisel kuumusel pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks 
  3. Prae peekon ja aseta kätepaberile, et eemaldada üleliigne rasv. 
  4. Peale praadimist vala pannilt ära praadimisrasv ja pane peekonilõigud tagasi.
  5. Keera kuumus madalaks ja vala peekonile vahtrasiirup või mesi ning sega ilusti läbi.
  6. Serveeri pannkoogid siirupiste peekoniribadega.

pannkoogid

Pannkoogid siirupise peekoniga

Retseptisahtli köögis valmis hommikusöök, mis on olnud iga pere toidulaual juba aastasadu – pannkoogid. Need maitsvad hõrgutised on väga mitmekülgsed ja neid saab teha nii magusalt kui ka soolaselt. Nii otsustasimegi Retseptisahtli kokkadega lisada traditsioonilisele hommikusöögile pisut ameerikalikku soolasust ja lõpptulemusena valmisid pannkoogid siirupise peekoniga.

pannkoogid

See ei tule üllatusena, et pannkookide ajalugu ulatub tagasi iidsetesse aegadesse. Arvatakse, et esimesi pannkoogi-laadseid toite nauditi juba Vana-Kreekas ja Roomas. Sellel ajal koosnes retsept jahust, veest ja vürtsidest ja neid küpsetati kuumal kivil. Pannkoogi retsept on nii täiuslik ja lihtne, et on püsinud kuni tänase päevani küllaltki samasugune. Küpsetised on olnud populaarsed läbi aegade ja erinevad kultuurid ning piirkonnad on välja töötanud endale unikaalsed retseptid. Näiteks Prantsusmaal tuntakse pannkooki nime all crêpe. Iga piirkond on lisanud retseptile erinevaid koostisosi ja maitseid, muutes selle unikaalseks ja iseloomulikuks osaks nende toidukultuurist. Tänapäeval on olemas palju erinevaid variatsioone, mis sobivad erinevate toitumisvajadustega ja maitse-eelistustega. Näiteks leidub pannkooke, mis on gluteenivabad või hoopis vegan. Pannkookidel on tekkinud ka kultuuriline ja sümboolne tähendus. Pole midagi paremat kui hommikune pannkoogi aroom, mis võluväel voodist püsti aitab. Lisaks sellele on paljudes piirkondades pannkoogid seotud rahvuslike pühadega, nagu Mardi Gras, lihavõtted või lihtsalt pannkoogipäev.

pannkoogid

Pannkookide valmistamisel on üheks suureks probleemiks pann. Halva panni korral ei küpse pannakad ühtlaselt ja lõpptulemusena pole nii mahlased. Meie pannkoogid siirupise peekoniga valmisid tänu poest Apelsin ostetud pannile. Apelsinist leiab iga kodukokk endale parimad köögitarvikud ja seda väga taskukohase hinna eest.

pannkoogid

Pannkoogid on armastatud ülemaailmselt ja on üks levinumaid hommikusööke. Vahet pole, kas tegemist on lääne või ida kultuuriga, juba pannkooke nähes tuleb naeratus suule ja see rõõm kestab terve päev. Pannkoogid siirupise peekoniga on imeline üllatus perele ja võimas viis, kuidas päeva alustada. Pannkookidel on omadus tuua inimesed kokku ja nende valmistamine on tore ettevõtmine.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here