Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Koostisained
4-le
- 1 keskmine ananass
- 2 laimi mahl
- 3 spl vahtrasiirupit
- 400-500g Onu Eskimo Kaneeliküpsistega jäätist
Valmistamisõpetus
- Puhasta ananass ja lõika umbes 1 cm paksused rattad.
- Sega laimimahl ja vahtrasiirup.
- Grilli ananassilõigud aeg ajalt laimimahla ja vahtrasiirupi seguga pintseldades.
- Serveeri jäätisega.
Grillitud ananass kaneeliküpsise jäätisega
Õhtusöök pole täielik, kui puudu on magustoit! Seetõttu kasutasid Retseptisahtli kokad kogu grilli potentsiaali ja valmistasid ühe suvise maiuspala, mis meeldib kõikidele eksootiliste maitsete austajatele. Grillitud ananass kaneeliküpsise jäätisega sobib võrratult selle õhtusöögi lõppu, see on värskendav ja kuum suveõhtu muutub kordades leebemaks, kui kurgust voolab alla jahutav jäätis. Lisaks sellele teeb ananassi grillimine selle kordades magusamaks ja mahlasemaks ning seda ilma suhkruta.
Ananass kasvab looduslikult ainult Lõuna-Ameerikas ning ajaloolased arvavad, et seda kasvatasid ja tarbisid juba Asteegid ning Maiad. Ananass jõudis Euroopasse tänu Kolumbusele, kes rändas 1493. aastal Kariibi mere saartele ja tõi selle eksootilise vilja tagasi mandrile. Peale seda kogus troopiline vili kiiresti populaarsust oma meeldiva maitse ja lõhna tõttu. Sellegipoolest oli ananassi kasvatamine väljakutse, sest puudusid sobivad kasvatamistingimused. Seetõttu oli ananass luksuslik ja haruldane, mida sai endale lubada vaid jõukam ühiskonnakiht. Tänapäeval on vili laialdaselt kättesaadav peaaegu kõikjal maailmas, eriti hästi sobib see mõne salati või smuuti sisse, kindlasti mitte pitsa peale.
Onu Eskimo üllatas meid jälle! Kaneeliküpsistega jäätis on imeline maiuspala, mis on valmistatud lihtsatest igapäeva koostisosadest. See on rikkalik ja kreemjas, särtsaka kaneeli maitsega, mis sobib imeliselt meie grillitud ananassiga. Küpsisetükid tekitavad kerge krõmpsuse tekstuuri ja muudavad antud roa perfektseks.
Kõrvale jõime Nautimuse templiga pärjatud veini – Valckenberg Gewürztraminer. Vein on magus ja aromaatne ning täiustab imeliselt ananassi ja jäätise maitseid. Aroomis on tunda roosiõisi, küpset aprikoosi ja ploomi. Maitses kohtab muskaatpähklit, nelki ja roosi kroonlehti. Järelmaitse on see-eest kuivem.
Vein pärineb Valckenberg GmbH veinimajast, mis asub Saksamaal, Mainzi linnas. Valckenberg asutati 1768. aastal, mis teeb sellest ühe vanima veinimaja Saksamaal. Veinimaja põhiväärtusteks on traditsioonid, kvaliteet ja innovatsioon ning see on peamiselt tuntud oma mitmekülgsete ja elegantsete veinide poolest, mis peegeldavad imeliselt piirkondade unikaalset eripära ja iseloomu. Valckenberg toodab nii punaseid kui ka valgeid veine, mis on võitnud paljude veinisõprade südamed üle kogu maailma. Lisaks oma veini valmistamisele on veinimaja pühendunud ka jätkusuutlikkusele ja keskkonnahoiule. Valckenberg jälgib hoolikalt oma viinamarjaistanduste ja tootmisprotsesside mõju keskkonnale ning rakendab erinevaid meetmeid, et vähendada oma ökoloogilist jalajälge. Veinimaja pakub kvaliteetseid veine, mis rõõmustavad nii tõelisi veinisõpru kui ka uusi avastajaid. Veini omapärane magus maitse ja ananassi ning jäätise kombo on korralik punkt selle õhtusöögi lõppu.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.