kõrvitsahummus

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

 

Koostisained

  • 100g kõrvitsapüreed
  • 1 purk  kurnatud kikerherneid
  • 1 tl mett
  • 50g fetat
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 -2 tl tahiinipastat
  • 2 spl neitsi oliiviõli
  • 1 spl sidruni või laimimahla
  • pipart soola
  • kaunistuseks ürte ja veidi kreeka pähkleid

Valmistamisõpetus

  1. Pane kõik komponendid blenderisse ja purusta kuni segu on kreemjas.
  2. Kaunista ürtide ja kreeka pähklitega ning serveeri saiaga.

kõrvitsahummus

Kõrvitsahummus mee ja fetaga

Tänavune kõrvitsate kogus on nii rohke, et pelgalt ühest roast ei piisa. Seetõttu valmis Retseptisahtli köögis täidetud kõrvitsa kõrvale ka kõrvitsahummus mee ja fetaga. Kõrvitsahummus sobib imeliselt nii pearoa kõrvale kui ka niisama snäkiks mõnele viisakale peolauale. Seda on lihtne ja mugav valmistada ning lõpptulemus on alati meeliülendav.

kõrvitsahummus

Hummuse ajalugu on pikk ja kirev ning selle juured ulatuvad sügavale Lähis-Ida minevikku, kus seda on tarbitud juba tuhandeid aastaid. Varased viited hummusele pärinevad iidsest Egiptusest. Sel ajal valmistati hummust kikerhernestest, seesamiseemnetest, sidrunist ja soolast. Hummus on sajandeid olnud oluline osa Lähis-Ida köögist, eriti Liibanoni, Süüria, Iisraeli ja Palestiina kultuurides. 20. sajandi keskpaigas ja hiljem hakkas hummus leidma tee ka väljapoole Lähis-Ida piirkonda tänu migratsioonile ja globaliseerumisele. Tänapäeval on hummus üle maailma populaarne toit ja seda võib leida paljudes riikides supermarketite ja restoranide riiulitel.

Oma kõrvitsahummuse mee ja fetaga valmistasime Apelsinist ostetud kaussi. Apelsini üks eelistest on lai tootevalik, olgu selleks minimalistlik skandinaavialik või lihtsalt eklektiline sisustus, Apelsin pakub igale köögile sobivad tarvikud. Suure valiku erinevaid serviise leiad kas Apelsini e-poest või füüsilistest poodidest Tallinnas (Rocca al Mare keskus, Ülemiste keskus, Kristiine keskus), Tartus (Lõunakeskus) või Rakveres (Vaala keskus).

kõrvitsahummus

Hummus on tuntud oma toitainete rikkuse poolest. See on hea taimne valguallikas, sisaldab kiudaineid, vitamiine ja mineraalaineid ning tervislikke rasvu. Lisaks on hummus gluteeni- ja laktoosivaba, mistõttu sobib see paljudele dieedi piirangutega inimestele. Lisaks sellele võib retseptist feta ja mee välja jätta ning tulemuseks on veganitele sobiv kõrvitsahummus, mis viib keele alla.

Vaata ka meie täidetud kõrvitsa retsepti.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here